image

Kabullerinden dolayı Vali Canalp’a teşekkür eden Ticaret İl Müdürü Şehmus Kalkan ve ESOB Başkanı M. Salih Kaplan, Ahilik Haftası kapsamında gerçekleştirecekleri etkinlikler hakkında bilgi verdi.

Ahiliğin kültürümüzde önemli bir yeri olduğunu belirten Ticaret İl Müdürü Kalkan, ahiliğin yaşatılması için çaba sarf ettiklerini ifade ederek, bu kapsamda birçok çalışma yürüttüklerini söyledi.

Ahilik kültürünün önemine değinen Vali Canalp; “Ahilik; kardeşliğe, cömertliğe, yardımlaşmaya ve dostluğa dayanan bir duygudur. İyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin, yardımseverliğin kısacası bütün güzel meziyetlerin birleştiği bir sosyo-ekonomik düzendir. Bilimi, ahlakı, aklı esas alan çalışma prensiplerine dayanan Ahilik Teşkilatı, karşılıklı sevgi, saygı, hoşgörü, dayanışma ve adalet bilincini taşıyan nice esnaf ve zanaatkârlar yetiştirmiştir. Bu sebeple yüzyıllardır Anadolu’ya ışık tutan bu kültürün yaşatılmasını önemsiyorum” dedi.

Daha sonra Ahilik Haftası  İl Kutlama Komitesi,  kendilerine verdikleri desteklerinden dolayı Vali Canalp’a plaket takdim ederek, teşekkür ettiler.

Ziyaret sırasında Vali tarafından yılın Ahisi seçilen (Kaynakçı) Seyfettin Asutay, yılın Kalfası (kuaför) Gülsüm Alioğlu ve yılın Çırağı (Mobilyacı) İsmail Salkış’a plaket ve ödülleri verildi.

Ziyarete; Ticaret İl Müdürü Şehmus Kalkan, Belediye Başkan Yardımcısı Metin Gürbüz, Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı M. Salih Kaplan, Batman Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Başkan Yardımcısı. İlhan Işık, Sanayi ve Ticaret Odası Genel Sekreteri Doğan Demir, Batman Ticaret Borsası Genel Sekreteri Vehbi Akbulut, Batman Üniversitesi öğretim görevlisi Ömer Kalaycı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Emrullah Aslan, Gençlik ve Spor Müdür Yardımcısı İbrahim Rüzgar, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Vural Züngör, ilin Ahisi, kalfası ve çırağı katıldı. VEYSİ GÜLTEKİN

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *