image

Kendin beğen, kendin topla uygulaması ilimizde ilgi görmeye başladı. Saat beşten sonra şehrin kenarındaki bahçelere giden vatandaşlar beğendikleri sebzeleri kendileri topluyorlar. Bahçe sahibinin gözetiminde yapılan uygulamadan bayağı memnun olan vatandaşlar her geçen gün daha kalabalık bir şekilde bahçeye doluşmaya başladı.

Bu uygulamayı yapan bahçe sahiplerinden biri de Naif Gök. Bahçe sahibi Gök, durumundan bayağı memnun…

“ÜRÜNLERİMİZ TAMAMIYLA ORGANİK”

Ektiği sebzenin tamamıyla organik olduğunu söyleyen Gök, “Sanayi karşısında, İnci Sağlık Kolejinin yanında geniş bir bahçede sebze ekiyorum. Bahçemiz tamamen organiktir. Hiçbir şekilde ilaçlama yapılmamaktadır. Domates, salatalık, biber, patlıcan ve yeşil fasulye gibi sebzeleri ekiyoruz. Gelen müşterilere buradan ihtiyaçlarına göre istedikleri miktarda kendileri topladıkları ürünleri tartıp veriyoruz. Fiyatlarımız market fiyatlarının altındadır.” İfadelerini kullandı. 

“HALKIN İLGİSİ BÜYÜK”

5 sendir bu işi severek yaptıklarını vurgulayan Gök, “Halkın ilgisi büyük… Normalde yaklaşık 14 dönüm ekmiştik. Yine de bize yetmedi. Sulamayı kendimiz yapıyoruz. Kanal suyu ile motor yardımıyla bahçemizi sulamaktayız. 5 senedir bu işi ailecek sürdürüyoruz.” Diye konuştu.

“KÖY ATMOSFERİ YAŞIYORUZ”

Her gün akşama doğru, saat 5 gibi bahçeye geldiklerini belirten vatandaşlar da, “ Sık sık geliyoruz. Hem fiyatlar uygun hem de organik ürün alma imkânına kavuşuyoruz. Ayrıca şehrin gürültüsünden, sıkıcı atmosferinden kurtulmak için burası iyi bir yer. Köy havası var. Az da olsa stres atıyoruz” ifadelerini kullandı. VEYSİ GÜLTEKİN 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *