image

Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre Türkiye’de 2021 yılında meydana gelen trafik kazalarında 5 bin 362 kişinin vefat ettiğini, yaklaşık 275 bin kişinin de yaralandığını hatırlatan HÜDA PAR, "2022 yılı ile ilgili net veriler henüz açıklanmasa da trafik kazalarındaki artış ve ağır bilanço dikkat çekmektedir. 20 Ağustos’ta Gaziantep ve Mardin’de meydana gelen kazalar, dikkatleri bir kez daha trafikte alınması gereken tedbirlere ve yapılan denetimlere çevirdi." dedi.

Açıklamada, "Ulaşım güvenliğinin temin edilmesi devletin temel vazifelerindendir. Son yıllarda ulaşım alt yapısında önemli ölçüde ilerleme sağlansa da halen birçok noktada ciddi eksiklikler bulunmaktadır. Türkiye artık çok sayıda trafik kazasının yaşandığı bir ülke olmaktan çıkarılmalıdır. Bunun için de trafiğe çıkan araçların bakım ve muayeneleri ile ilgili süreç hassasiyetle işletilmeli, trafik işaret ve işaretçileri ile ilgili eksiklikler ivedilikle giderilmelidir." İfadeleri kullanıldı.

Açıklamada, "Özellikle meskûn mahallerdeki tedbirler ve denetimler yoğunlaştırılmalı, teknolojik imkanlardan da istifade edilerek trafik seyri kontrol altına alınmalıdır. Trafik kazalarına karşı alınacak en önemli tedbir, vatandaşların bilinçlendirilmesi ve sürücülerin iyi bir eğitimden geçirilmesidir. Ayrıca hava durumu ve trafiğin gerektirdiği şartlara uygun hareket edilmesi sağlanmalı, kazaların önemli sebeplerinden biri olan alkollü araç kullanımına ağır müeyyideler uygulanmalıdır." Denildi.

Geçtiğimiz günlerde, Harem-i İbrahim Camii’ni Müslümanlara kapatan işgal rejiminin, Mescid-i Aksa’ya yönelik baskınlarını da artırdığına dikkat çeken HÜDA PAR şunları kaydetti: "Dünyanın gözü önünde Filistinlilere yönelik soykırım gerçekleştiren, ibadethanelerin dokunulmazlığını çiğneyen işgalcileri durduracak bir irade henüz ortaya konulamamıştır. Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’ya yönelik saygısızlığa karşı İslam dünyasının sessizliği utanç vericidir. Her gün zulmün dozunu artıran, çocukları hunharca katleden, Filistinlilerin evlerini başlarına yıkan işgalcileri kınamayı bile bırakan bölge ülkeleri ne yazık ki onlarla ilişki geliştirme yarışına girmiştir.”

Açıklamada, “Bu saldırı ve işgali bitirmenin yolu iki devletli çözüm veya işgal rejimiyle daha fazla ilişki geliştirme değildir. Siyonist rejimle kurulacak her tür ilişki Kudüs davasını yalnız bırakacak ve zayıflatacak, Aksa’ya yönelik saldırıları artıracak, işgal ve talanın genişlemesiyle sonuçlanacaktır. Bu işgal ve saldırıları bitirmenin tek yolu Kudüs ve Filistin topraklarında siyonist rejimin varlığına son vermektir. Bu doğrultuda Filistin halkı ve direnişine gerekli destek sağlanmalı, siyonistlerle tüm ilişkiler sonlandırılarak Filistin meselesi gündemde tutulmalıdır." Denildi. HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *