image

Batmanlı âlim, İttihadul Ulema Üyesi Molla Mehmet Ali Altun yaşanan cinnet geçirme olaylarının İslam ve değerlerinden uzaklaşmaktan kaynaklandığını ifade etti. Altun, şöyle devam etti: “Maalesef bizler toplum olarak, yeni cinnet haberleriyle uyanıyoruz. Yeni katliamlarla uyanıyoruz. Bu sadece Kahramanmaraş’taki olaya has bir durum değildir. Hergün buna benzer haberlerle karşılaşmamız mümkün oluyor. Bu da şu anda toplumun içinde bulunduğu manevi çöküntünün boyutunu bilmemiz açısından çok önemlidir. Çünkü toplum İslam ve değerlerinden, hassaten gençler kendi değerlerinden uzaklaştıkça tatminsizlik onları bu tür şeylere sürüklüyor. Maalesef katliamlara sürüklüyor. Yani bir insanın herhalde kendi anne, babası ve kardeşlerini öldürmekten daha büyük bir katliam olamaz. Daha büyük bir cinayet olamaz. Ve maalesef toplum olarak da gün geçtikçe bu tür durumlar biraz çoğalıyor. Adeta adet haline geliyor gençler arasında.”

“TOPLUMU MANEVİ OLARAK TAKVİYE ETMEMİZ LAZIM”

Bu tür olayların önüne geçmenin tek çaresinin, toplumu manevi olarak takviye etmekten geçtiğini kaydeden Altun, “Bunun bir tek çaresi var: İslam’dan, değerlerden, ibadetten, maneviyattan uzak durdukça bu tür durumlara başvuruluyor. Yani bunun çaresi de; gençlerimizi değerleriyle buluşturmak, onları manen takviye etmek, onlara manevi ortamlar oluşturmakla mümkün olabiliyor. Bu işte tabii ki toplumun bütün duyarlı insanlarına, yetkililerine düşen bir vazifedir. Bu cinnetler, bu katliamlar bize şunu söylüyor: tedbir alma açısından bizleri harekete geçmeye davet ediyor. Bunlar gün geçtikçe muhtemelen, Allah korusun çoğalacağı hergün bu tür haberleri duyacağımız gibi bir görüntü veriyor. Onun için toplum olarak, duyarlı Müslümanlar olarak harekete geçmemiz lazım. Gençlerimizin içerisinde bulunduğu manevi buhranlardan onları kurtarmak, onların elinden tutmak gibi bir vazife ile karşı karşıyayız. Aksi takdirde, hergün toplumda buna benzer olayları duymamız kaçınılmaz olacaktır.” şeklinde konuştu.

“GENÇLERİMİZ BU KADAR CANAVARLAŞMAMALIDIR”

Son olarak, duyarlı Müslümanlara, anne babalara ve yetkililere seslenen Altun, şöyle konuştu: “Bu durumlar bize layık olan durumlar değildir. Gençlerimiz bu kadar canavarlaşmamalıdır. Gelin hep birlikte gençlerimizin elinden tutup, onları manevi değerleriyle buluşturalım. Ahlaklı, erdemli bir nesil meydana getirmek için var gücümüzle, el birliğiyle birşeyler yapmaya davet ediyoruz. Bu ciddi bir çöküştür. Ciddi bir bunalımdır. Gençlerimiz gün geçtikçe bu tür yollara başvuruyorlar. Bir tatminsizlik var. Manevi bir çöküntü var. Bunun tek çaresi de fıtrata uygun, fıtratın gömleği olan İslami değerlere, İslami ahlaka dönüştür. Bunu sağlamak için de var gücümüzle bizlerin harekete geçmesi gerektiğine inanıyorum.” HABER MERKEZİ

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *