image

Kahvaltı öncesi bir selamlama konuşması yapan Vali, ilimizde faaliyette bulunan tüm Kadın Kooperatiflerine desteklerinin devam edeceğini ifade ederek, “Batman’da göreve başladığımda burada 17 adet Kadın Kooperatiflerimizin var olduğunu duyduğum zaman içimde müthiş bir coşku ve sevinç oluştu.  Şu anda sizler zaten hali hazırda bu coşku ve heyecanı yaşamış, başlamış ve bir noktaya getirmişsiniz. Bundan sonra iki şey yapmamız gerekiyor. Sizlerle beraber oturup çalışmaya devam etmek ve iki şeyi düstur haline getirip arkasından gitmek.” Dedi.

Vali Cabnalp, “  Önümüzdeki süreçte sizlerle beraber çabalamaya, sizlere destek olmaya devam ederken de lütfen bir şeyi hiç unutmayalım. Taşıma suyla değirmen dönmez. Sürekli destekle hiçbir yapı ayakta kalamaz. Sadece teşvik ile ayakta kalabilen hiçbir şirket duydunuz mu. Başlangıçta her zaman teşvik verilir, gereklidir, iyi de olur, faydalı da olur ama sonra bu şirketler kendi kendilerine kendi gelirlerini artırmak zorundadırlar, aksi durumda iflas ederler batarlar. Bizim bir noktadan sonra Kooperatifler olaraktan gerçek ekonominin çarklarının içerisinde var olabilmeyi mutlaka başarabilmemiz lazım. Bunu başarabilmemiz için de çok iyi stratejimiz olması gerekiyor. İleriki dönemlerde sizlerle el ele verip bütün Kooperatiflerimizin hem üretim aşamalarındaki kalite standartlarını tutturabilmesi için hem de bunu süreklilik arz edebilecek pazarlama ve pazar yeri imkanlarına kavuşması için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 

Programa; Batman Belediye Başkan yardımcısı Metin Gürbüz, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Ümit Çiçek, SYDV Müdürü Beşir Arslan, Kadın Kooperatiflerinin Başkan ve üyeleri katıldı. M. ŞERİF DURMAZ

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *