image

Batman Üniversitesi merkez kampüste düzenlenen konferansa;  Valinin yanı sıra Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Ak Parti il Başkanı Akif Gür, Kamu kurum kuruluşlarının yöneticileri, Batman Üniversitesi Akademik kadrosu ve öğrenciler katıldı.

 
Batman Üniversitesi rektörü Prof. Dr. İdris Demir’in açış konuşmasıyla başlayan konferans, AK Parti Genel Başkan yardımcısı ve Bilgi-İletişim Teknolojileri Başkanı Dr. Ömer İleri tarafından verilen “Dijital Türkiye” konulu sunumuyla devam etti.  

Daha sonra bir konuşma yapan Vali Ekrem Canalp, dijital çağda teknoloji, yazılım ve otomasyonun önemine değinerek,, global dünyada ve ülkemizde yaşanan teknolojik gelişmelerin gelecekte insan hayatında yapacağı değişiklikleri örnekleyici bir biçimde vurguladı. Türkiye'nin gelecekte teknolojik gelişmelerde söz sahibi olacağını aktaran Valimiz,  öğrencilere seslenerek dijital alanda çalışmalara daha ağırlık vermeleri konusunda tavsiyelerde bulundu. 

Konuşmasının sonunda Vali,  Batman Belediyesi tarafından 2021-2022 eğitim-öğretim döneminde Batman Üniversitesi öğrencilerine sağlanan yemek desteğinin önümüzdeki günlerde yapılacak protokol ile öğrencilere yemek desteğinin yeni dönemde de devam edeceğinin müjdesini verdi.  

Vali tarafından günün anısına Dr. Ömer İleri’ye plaket takdim edilmesinin ardından program, sona erdi. M. ŞERİF DURMAZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *