image

 ‘30 Haziran Koruyucu Aile Günü' tüm Türkiye’de olduğu gibi Batman’da da Vali Ekrem CANALP ve Eşi Dr. Ayten CANALP’ın katılımı ile çeşitli etkinliklerle kutlandı. 

Korunmaya ihtiyacı olan çocuklar için aile odaklı sosyal hizmet modellerinden biri olan koruyucu aile hizmetinin yaygınlaşmasını sağlamak ve bu uygulamaya yönelik kamuoyu farkındalığını artırmak için 30 Haziran 'Koruyucu Aile Günü' vesilesiyle ilimizde de çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. 

VALİ KORUYUCU AİLELERİ KAHVALTIDA AĞIRLADI

Vali Ekrem CANALP ve Eşi Dr. Ayten CANALP’ın Vali Konağında koruyucu aileleri kahvaltıda ağırlamasıyla başlayan etkinlikler, farkındalık yürüyüşü ve şenlik ile devam etti. Koruyucu aileleri kahvaltıda ağırlayan Vali, ailelerle tek tek ilgilenerek sorun ve taleplerini dinledi. Ailelerle bir süre sohbet eden Vali, koruma altındaki çocukları birebir ilgi, koruma, sevgi, destek ve gözetim sağladıklarını için kendilerini teşekkür etti. 

30 HAZİRAN KORUYUCU AİLE GÜNÜ FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ
Vali CANALP ve Eşi Dr. Ayten CANALP daha sonra Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından 30 Haziran Koruyucu Aile Günü nedeni ile farkındalık oluşturmak için organize edilen yürüyüşe katıldılar. 
Batman Park AVM önünde başlayan farkındalık yürüyüşü Atatürk Parkı’nda düzenlenen şenlik alanında son buldu.

Daha sonra Vali, Atatürk Parkı’nda Valilik ve Batman Belediyesi’nin destekleri ile düzenlenen şenliğe katıldı. Alanda çocuklar tarafından gerçekleştirilen etkinlikleri bir süre izleyen Vali, çocukları tebrik etti. 

Daha sonra günün anlam ve önemine ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali,  'Koruyucu Aile Günü'  vesilesiyle koruyucu aileleri Vali Konağı’nda kahvaltıda ağırladıklarını, daha sonra da farkındalık yürüyüşünü gerçekleştirdiklerini ifade ederek,  “Buradaki amacımız topluma bir mesaj verebilmektir. Çocuk açısında koruyucu aile modeli öyle güzel bir model ki, bu model çerçevesinde bütün evlatlarımız bir anne, baba ve kardeş sevgisiyle bir aile ortamı içerisinde büyüme imkanı buluyor. Aile açısından bakacak olursak, bazen hiç çocuğu olmayan aileler bir evladımızı kendi çocukları gibi kendi aile ortamı içerisinde büyütme imkanına sahip oluyorlar. O yüzden bu model her şeyle ideal bir model. Ben buradan bütün Batmanlılara bir çağrıda bulunmak istiyorum; eğer kendi yuvalarında bir evlatları varsa iki evlatları varsa yanlarına bir evladı daha koruyucu aile olarak alabilirler. Devlet olarak biz bu model çerçevesinde gerekli maddi desteği de sağlıyoruz ve bu şekilde de bir evladımıza daha yuva ve aile sıcaklığı sağlamış olacağız. Bir evladımıza yapmış olduğumuz bu katkıyı da hem devlet, hem de toplum takdir edecektir ve emin olabilirsiniz ki Allah’ta takdir edecektir” diye konuştu. 


Etkinliklere; Valinin yanı sıra kamu kurum müdürleri, koruyucu aileler, ADEM ve ÇATOM kursiyerleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
VEYSİ GÜLTEKİN

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *