image

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, memur - emekli temmuz zammı dönemini işaret ederek, enflasyon farkı ve ücretlerde yeni düzenlemelerle tüm kesimlerin rahatlayacağını ifade  etti. Bakan Vedat Bilgin, emeklilere sadece enflasyon farkı değil, sosyal korumalarını destekleyecek bir çalışma yürüttüklerinin de altını  çizdi. Kamu çalışanlarının da alım gücünü yükseltmek için toplu sözleşmede yer alan enflasyon farkının üzerinde bir sosyal refah düzenlemesi  olması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de temmuz ayında enflasyon farkı, ücretlerde yeni düzenlemelerle bütün kesimlerin rahatlayacağını açıkladı. Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı, asgari ücretliye "ara zam" için de çalışma başlattığı bildirildi.

“Enflasyona karşı devletim benim yanımda”

Bakan Bilgin, "Temmuz ayında bütün çalışanların yüzünü güldürecek, ‘Enflasyona karşı devletim benim yanımda’ dedirtecek bir düzenlemeyi, Türkiye gerçekleştirecek durumdadır" açıklamasında bulundu.

“Asgari ücret vergi dışı kalsın”

Asgari ücretten vergi alınmaması konusunda büyük çaba gösterdiklerini belirten Bakan Bilgin, "Öğrenciyken Cebeci civarında bir fabrika vardı. 120 kişinin falan çalıştığı bir yerdi. Oranın duvarına birkaç arkadaşımla beraber 'asgari ücret vergi dışı kalsın' diye yazdığımızı hatırlıyorum. 'Bütün her şeyden devlet vergi alıyor; ama hiç olmazsa ücretin asgari ücret kısmından vergi alınmasın' düşüncesi bizim alanımızda çalışan bütün hocaların da savunduğu bir ilkeydi." dedi. HABER MERKEZİ


0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *