image

Son birkaç hafta içinde basına ve sosyal medyaya yansıyan görüntüleri hatırlatan Yapıcıoğlu, “Ekonomik krizin yaşandığı şu son süreçte özellikle son birkaç haftadır basına ve sosyal medyaya yansıyan bazı görüntüler, bazı olumsuz haberler, aynı zamanda memleketin bir de ahlak krizi yaşamaya başladığını gözler önüne serdi. Sözüm ona özgürlük kılıfı adı altında alenen ulu orta parklarda, bahçelerde, kamuya açık yerlerde sergilenen hayasızca hareketler, işin vahametini ortaya koyuyor. Sadece haz peşinde koşan, geleceğe dair hiçbir kaygısı olmayan, başı boş bir nesil yetiştirerek, bütün bir toplum, gençlikten başlamak suretiyle ifsad edilmek isteniyor.” dedi.

“EĞİTİM SİSTEMİ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMELİ”

Eğitim sisteminin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğinin altını çizen Yapıcıoğlu, “Mutlaka bu hayasızlıkların, çirkefliklerin, çirkinliklerin önüne geçilmeli. Caddeler ve parklar, tabiri caizse insan söylemeye haya ediyor ulu orta çiftleşme yerleri değildir. Bütün bu gördüğümüz olumsuz manzaralar, aynı zamanda şunu da gündeme getiriyor. Nasıl bir eğitim sistemimiz var? Önümüzdeki cuma günü okullar kapanacak. Okulların kapanışı yaklaşırken, farklı yerlerde mezuniyet törenleriyle de yine eğitim sistemimiz bir kez daha gündeme geldi. Bütün olarak bu toplumsal çözülmenin önüne geçebilmek için mutlaka eğitim sisteminin elden geçirilmesi gerekiyor.” Dedi.

Yapıcıoğlu, “Batı’dan ithal hukuk ve eğitim sistemi yerine, bizim kendi sitemizi inşa etmemiz, kendi özümüze uygun, tarihimize, örfümüze, inancımıza, geleneğimize uygun bir sistem inşa etmemiz gerekir. Batı taklitçisi bu eğitim modeli memlekete bir şey kazandırmamıştır. Mutlaka bu eğitim sistemini de yeniden gözden geçirilmesi, bundan vazgeçilmesi, inancımıza, kültürümüze, örfümüze, tarihimize, genlerimize uygun bir eğitim sistemini hayata geçirmemiz gerekiyor. Ve müfredata da mutlaka adap ve edep dersleri konulmalıdır. Belki eğitimin isminden başlamak suretiyle. Talim ve terbiyeyi bıraktık, eğitim ve öğretim dedik. Eğip bükerek gençleri bir şekille sokmaya çalıştık. Gençler ne bize benziyor ne de doğrusu bütün yönleriyle o benzemeye çalıştıkları Batı’ya benziyorlar. Sadece haz ve hız peşinde koşan bir nesil geliyor. Bu, toplumun geleceği için bir felakettir.” ifadesini kullandı. HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *