image

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin ve beraberindeki heyeti, Batman-Siirt Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Bölge Odası Başkanı Mehmet Şah Ayaz ve Alikanlılar Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Selahattin Katkıcı ile yönetimleri karşıladı. Yeni seçilen oda ve dernek başkanları yapılan ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Şahin, her iki başkan ve yönetimine başarı temennilerinde bulundu.

Şahin, "HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı olarak Batman-Siirt Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Bölge Odasını ziyaret ettik. Yeni yönetime gelen başkan ve yönetimini tebrik edip sorun ve sıkıntılarını dinledik. Kendileri sorunlarını dile getirerek hükümetten beklentilerini dillendirdi." dedi.

"Devlet serbest çalışan mali müşavirlerin sorunlarına çözüm bulmalı"

Serbest çalışan mali müşavirlerin istek ve taleplerinin olduğunu belirten Şahin, mali müşavirlerin başlıca sorunlarını şöyle sıralayarak hükümette çözüm çağrısında bulundu:

"Bu taleplerden özellikle birkaç madde sıralamak gerekirse bunların başında; mükellefler ile aralarındaki alacakları hususunda sıkıntı yaşadıklarını, devletin bunun garantörlüğünü üstlenmesini istediler. Üretici firmalarda olduğu gibi serbest meslek erbaplarının da KOSGEP desteklerinden istifade etmek istediklerini söylediler. Diğer bir husus ise kamu ve maliyeye personel alımlarında kendilerine bir öncelik verilmesini, zira 4 yıllık bir lisans eğitiminden sonra 3 yıllık staj ve bazı sınavlardan sonra serbest muhasebe büroları açabildiklerini belirtiler. Devletten personel alımlarında deneyimlerinden istifade etmek üzere öncelik verilmesini talep ettiler."

"STK'ların toplumumuza ve sosyal yapımıza ciddi faydaları vardır"

Batman'da yeni açılan Alikanlılar Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Dernek Başkanı Selahattin Katkıcı ve yönetimine hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Şahin, çalışmaları hakkında dernek yönetiminden bilgi aldı.

Ziyaretin sıcak bir ortamda geçtiğini belirten Şahin, karşılıklı görüş alışverişinde bulunduklarını ifade etti.

Şahin, "Batman'ın Beşiri ilçesinde 20'nin üzerinde köyü bulunan Alikan Aşiretinin Batman'da açtıkları Alikanlılar Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneğini ziyaret edip yönetimini tebrik ettik. Bu derneğimiz de sosyal yardımlaşma ve kültür derneğidir. Asrımızda herkesin bireyselleşmeye gittiği bu zamanda bu gibi STK'ların toplumumuza ve sosyal yapımıza ciddi faydaları vardır. Ziyaretimizde bu konuda neler yapılabileceği hususu üzerine konuştuk. Açıldıkları günden beri güzel hizmetlerde bulunuyorlar. Fikir alışverişinde bulunduk." (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *