image

Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, engelliler haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Herkesin bir engelli adayı olduğunu belirten BESO Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, “Ülkemizde net sayı maalesef bilinmemekle birlikte 5 milyonun üzerinde bedensel, zihinsel, işitme ve görme gibi engelleri olan vatandaşımız var. Hepimiz kendimize sık sık birer engelli adayı olduğumuzu hatırlatmalıyız. Bu bilinçten hareketle de engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşama katılmalarını desteklemek, onların hayatını kolaylaştırmak, karşılaşabilecekleri tüm zorlukları ortadan kaldırmak, onlara hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermek hepimizin görev ve sorumluluğu olmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Mesajın sonunda Çiftçi, engelliler için İŞKUR’un iş kurma desteğinin bulunduğunu, iş kurmak isteyenlerin Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası’na gelerek bilgi alabileceklerini belirterek, bu konuda ellerinden ne geliyorsa yapacaklarını belirtti.

Engellilere sahip çıkılması gerektiğini belirten Çiftçi, “Girişimcilikten üretime her alanda çalışmalar yapılmalı ve toplumla bütünleşmelerini sağlayacak tüm çalışmalara devam edilmelidir.” dedi. EKREM GÜLŞEN


0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *