image

Balpınar, Zorköy, Segirkan ve çevre köylerde yetişen yerli ürünlerin Hal’e 50-60 dakika yerine 5 dakikada yetişmesi, şehre köylerden giden araçların trafiği tıkamaması, kenar mahallelere ve köylere olası aciliyet durumlarındaki kamu araçlarının daha hızlı ve etkin ulaşabilmesi için Otogar-Üniversite-Balpınar Kavşağı bağlantı çevre yoluna bir an önce başlanması istendi.

Her geçen gün büyüyen ve gelişen Batman’da, Batman Belediyesinin önemli planlamalarından olan ‘Otogar-Üniversite-Balpınar Yol Projesi’nin hayata geçirilmesi bekleniyor. Şehrin trafiğini ve ulaşımını büyük ölçüde rahatlatacak olan 6 kilometrelik yolun yapımıyla geri kalmış mahallelerin de kalkınacağını belirten vatandaşlar “Sayın Valimizin de önem verdiği mesafeleri kısaltacak, şehri rahatlatacak projenin hayata geçirilmesini dört gözle bekliyoruz” dediler.

Batman Şehirlerarası Otogarından başlayan bu iki yol hakkında konuşan vatandaşlar “Otogardan başlayan ve biri yeni yapılacak olan 500 yataklı Batman Şehir hastanesi ile diğeri de Komando, İkiztepe Köyü ve mezarlığı (Gırbereşk), Balpınar ve Üniversite kavşağına bağlanacak olan yol tamamlanmış olacak. 6  kilometrelik otogar-üniversite bağlantılı yolun tamamlanası bu bölgelere mesafeleri kısaltacak, tasarruf sağlayacak, zamanlamada ve şehrin trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak. Şehrin geri kalmış bölgeleri canlanacak, 40-45 dakikalık yol mesafesi 3-5 dakikaya inecek. Ayrıca hiçbir yapı veya bina yıkımı da olmadan bu proje milletimize büyük fayda sağlayacak” dediler.

ALT YAPI VE SU ŞEBEKELERİ TAMAMLANMIŞ, MASRAFSIZ BİR PROJE

Vatandaşların bu projeye olan talepleri hakkında görüş dile getiren Batman Tüm Emlakçılar Derneği Başkanı Mehmet Emin Değirmenci, hem devlet hem de millet için yararlı olan bu proje hakkında değerlendirmede bulundu. Değirmenci “bu yol güzergahında su şebekesi, alt yapı ve diğer kamu hizmetleri zaten tamamlanmış ve ek maliyet olmayacak bir durumdadır. Bu yol mısır veya tarımsal ürünler ekilmeden hemen başlanmalıdır. Bıçak vurulmasıyla yazın diğer işler devam edebilir. Ancak ürün ekimi öncesi iş başlanmazsa ürün hasadı beklenecek ve işler 9-10 ay daha ertelenmiş olacak” şeklinde konuştu. ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *