image

Vali Hulusi ŞAHİN, Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü bitişiğinde yapımı devam eden Batman Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TEKNOKENT) hizmet binası inşaatında incelemelerde bulundu.

Yapımı tamamlanma aşamasında bulunan binada incelemelerde bulunan Valimiz, yürütülen çalışmalara ilişkin yetkililerden bilgi aldı. 

Beş bin metre kare kapalı alan olmak üzere yaklaşık 37 dönüm üzerine kurulan TEKNOKENT binasında; yönetim katı dışında 36 ofis, 6 laboratuvar ve 3 atölye bulunacak.

TEKNOKENT hizmet binası hakkında açıklamalarda bulunan Vali Şahin, “TEKNOKENT hizmet binamızın artık ince işçiliği yapılıyor. Yüzde 95 seviyesine gelmiş durumda. Nisan ayı sonu itibarı ile bitirip, yatırımcımızla buluşturmayı hedefliyoruz. Batman için çok önemli bir hizmet. Özelikle burada yapacağımız kuluçka merkezi gibi yapılarla teknoloji yoğun şirketlerimizin hizmet vermesine uygun bir zemin oluşturacağız. Böylece Batman’da üniversite ile entegre bir şekilde dijital ve teknoloji yoğun şirketlerimizin hepsinin barınabileceği, hizmet verebileceği ve şehrimize katkı sağlayabileceği bir mekan üretmiş olduk” diye konuştu. 

Proje başvurularına ilişkin açıklamalarda bulunan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris DEMİR, iki firmanın hakem değerlendirme sonuçlarının tamamlandığını, üç firmanın değerlendirme sürecinin devam ettiğini, 15 firmanın da hizmet binasının tamamlanmasıyla birlikte başvurularının alınacağını ifade etti. M. EMİN URAZ

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *