image

HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı Durmaz ve beraberindeki heyet, çalışmaları kapsamında Merkez Bahçelievler Mahallesi’nde haftada bir kurulan semt pazarını ziyaret etti.

Ziyarette pazarcı esnafının sorun ve sıkıntılarını dinleyen HÜDA PAR heyeti, zamlardan dolayı pazarcı esnafının tezgâh açamaz duruma geldiğine dikkat çekti.

HÜDA PAR heyetinin ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getiren pazarcı esnafı, zamlara ve yüksek fiyatlara mutlaka bir çözüm bulunması gerektiğini belirtti.

“HALK TEMEL İHTİYAÇLARINI KARŞILAMAKTA ZORLANMAKTADIR”

Pazarcı esnafına yaptıkları ziyaretle ilgili değerlendirmelerde bulunan Durmaz, “Son dönemlerde halkın yaşadığı ekonomik sıkıntı hepimizin malumudur. Bu süreçte parti olarak halkımızı, esnafımızı yalnız bırakmamaya çalıştık. Bu düşüncelerle, merkez Bahçelievler mahallesinde haftada bir düzenli olarak açılan semt pazarını ziyaret ettik. Hem pazar esnafıyla hem de pazara alışveriş için gelen vatandaşlarımızla bir araya gelip onların sıkıntı ve taleplerini dinledik. Semt pazarı ziyaretimizden çıkan sonuç olarak şunu diyebiliriz ki, yüksek fiyatlar hem pazar esnafının satışlarını hem de halkın alım gücünü çok ciddi anlamda etkilemiştir. Pazarda satılan ürün fiyatlarında yaşanan artışlar Batmanlı hemşerilerimizin alım gücünü düşürmüştür. Vatandaşlar artık temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanmaktadır. Bu durumdan da en fazla alt gelirli ve sabit gelirli vatandaşlar etkilenmektedir.” ifadelerini kullandı.

“ZAMLARA MUTLAKA BİR ÇÖZÜM BULUNMALIDIR”

Zamlardan dolayı halkın mağduriyet yaşadığını vurgulayan Durmaz, “Bizler birçok pazarcı esnafıyla konuştuk, halkın bu süreçten nasıl etkilendiğini sorduk. Pazarcılar, vatandaşların eskisi gibi istediklerini alamadıklarını, mecburi alınması gereken ihtiyaçlar dışında başka bir şey almadıklarını söylediler. Uzun yıllar esnaflık yapan kimi pazarcılar satış yapamadıklarından dolayı tezgâhlarını açmadıklarını dile getirdiler. Yani pazarcı esnafı artık tezgâh açamaz hale gelmiştir. Millet daha önce semt pazarlarını ucuz fiyatlardan dolayı tercih ediyordu. Maalesef şuanda ucuz bir ürün kalmadığından vatandaş artık pazara çıkamıyor, çıkanlar da yüksek fiyatlardan dolayı ihtiyaçlarını karşılamadan eve dönüyor. Vatandaş mağdur, vatandaş bir çözüm bekliyor. Bundan dolayı zamlara mutlaka bir çözüm bulunmalıdır.” şeklinde konuştu.

“AKARYAKIT, ELEKTRİK VE DOĞAL GAZDA İNDİRİMLER OLMALIDIR”

Akaryakıt ve faturalar konusunda indirimlerin olması gerektiğini söyleyen Durmaz, konuşmasına şöyle devam etti: “Akaryakıt, elektrik ve doğal gaz faturalarından indirimler olmalıdır. Bu kalemlerde indirimler olursa ürün maliyetlerinde ve fiyatlarda bir düşüş yaşanacaktır. Sıkıntılı bir süreçten geçen Batmanlı halkımızın yetkililerden bu anlamda beklentileri vardır. Yetkililer vatandaşların yaşadığı sıkıntıya sarf-ı nazar etmemelidir. Bu sıkıntıların çözümü için adım atması gerekenler ivedilikle adımlar atmalıdır. KDV indirimi ve yeni düzenleme gibi gelişmeler fiyatlara yansımadıktan sonra atılan adımların, yapılan düzenlemelerin bir anlamı olmayacaktır. Halkın isteği, rahat ve yaşanabilir onurlu bir hayattır. Bu halka çok görülmemeli, gereği yetkililer tarafından yerine getirilmelidir.” M. EMİN URAZ

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *