image

Normalde döviz kuru düştüğünde yakıt fiyatının da düşmesi gerektiğini ifade eden pazarcı esnafı Raci Çelik, “Altının gramı bin TL iken mazot 11 liraydı. Gramı 780 liraya düştü ama mazotun fiyatı 15liraya çıktı. Maydanoz, sebze ve meyve dolarla gelmiyor. Bir nakliye aracı Antalya’dan ürün almak için 5 bin liraya gidip geliyordu ama şimdi 17 bin liraya araba bulamıyoruz. Dün bir araba elma 17 bin liraya geldi, normalde 4-5 bin liraya geliyordu. Maydanozun tanesi 3 lira, sadece 7 dal var içinde, bir ay önce bu maydanoz bir buçuk liraydı. 3 tanesini müşteriye 5 liraya veriyorduk.” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞ PAZARA GELİP BİR ŞEY ALAMADAN ELİ BOŞ ÇEKİP GİDİYOR”

Akaryakıt fiyatının yüksekliği nedeniyle nakliye fiyatlarının üç katına çıktığını dile getiren Cumali Tarhan, yüksek fiyat nedeniyle vatandaşın pazardan eli boş döndüğüne dikkat çekti.Şu anda pazarcı esnafının hâlinin perişan olduğunu, ürünlerin çok pahalı olmasından dolayı halkın pazara uğrayamadığından yakınan Tarhan, “Sebze ve meyve az gittiği için bizler de çok az alıyoruz, iş yok fiyatlar çok yüksek. Nar 6 TL’den 12 TL’ye, domates 20 TL’den 25 TL’ye en ufak bir maydanoz 3 TL’ye çıktı. Milletin alım gücü kalmadı. Bazen vatandaş pazara gelip dakikalarca dolaşıyor ama bir şey almadan eli boş geri dönüyor. Tabi bu durum da bizi çok üzüyor.” ifadelerini kullandı.

Haldeki fiyatların sürekli artarak yükseldiğini dile getiren Emin Güneş, “Biber ve salatalığın haldeki toptan fiyatı 20 lira, satışı ise 25 lira, vatandaş bu fiyata nasıl alsın, gelip bakıp soruyor daha sonra geri dönüyor. Ispanağın kilosu 8 TL, karnabahar 15 TL, millet nasıl alsın? Her şey çok ama çok pahalı ucuz bir şey kalmadı. Patlıcanın toptan kilosu 25 TL, ne getirebiliyoruz ne de satabiliyoruz. Getirdiğimiz biber bir haftalık onu da satamıyoruz.” şeklinde konuştu. HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *