image

ÇOCUKLARIMIZI İYİ YÖNLENDİRELİM

2022-2023 eğitim ve öğretim yılı seçmeli derslerin seçim sürecinin başlamasıyla beraber, eğitimcilerden seçmeli ders konusunda velilere yönelik önemli tavsiyeler geldi. Seçmeli derslerin hassasiyetle üzerinde durulması gerektiğini belirten eğitimciler, velilerin öğrencileri iyi yönlendirmesi gerektiğine dikkat çekti.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Batman Erdemli Eğitimciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Emin Sütçü Temel Dini Bilgiler ve Hazreti Peygamber'in Hayatı gibi derslerle beraber Kürtçe derslerinin de seçilmesine önem verilmesi gerektiğine işaret etti.

Seçmeli derslerin içinde çocukların ahlaklarını önemli derecede etkileyecek derslerin bulunduğunu belirten Sütçü, “Seçmeli derslerin çeşitliliği bağlamında çocuklarımızın ahlaki ve manevi yönlerine katkı sunacak dersler mevcuttur. Bunlar; Hz. Peygamberin Hayatı, Temel Dini Bilgiler ve Kur’an-ı Kerim dersleridir. Toplumun Hz. Peygamber’in örnekliğine olan ihtiyacı, temel dini bilgiler hususundaki eksikliklerimiz, dinimizin yüce kitabı olan Kur’an-ı Kerim’i öğrenme hususundaki sorumluluğumuz bu dersleri önemli kılmaktadır. Bu derslerin seçimi ile ilgili okullara dilekçelerin verildiği süreç içerisindeyiz. Velilerimize bu anlamda önemli bir görev düşmektedir. Yıllarca verilen çabaların bir sonucu olan bu kazanımlara sahip çıkmak gerekir.” Dedi.

Sütçü, “İmam-Hatip okullarının dışında kalan okullarımızda, çocuklarımızın ahlaki ve manevi gelişimine katkı sunabilecek zorunlu derslerden sadece bir ders mevcuttur. Bu ders; Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersidir. Bu dersin süresi ve saati, ahlaki ve manevi kazanımları vermeye yetmemektedir. Din Kültürü ve Ahlak bilgisi dersine ilave olarak seçilecek seçmeli dersler önemli bir açığı kapatmaktadır. Bunun için bahsedilen seçmeli dersler önem arz etmektedir.” şeklinde konuştu.

Ebeveynlerin çocuklarına derslerinin önemini iyi anlatması gerektiğine vurgu yapan Sütçü, “Ebeveynler olarak, çocuklarımıza ve gençlerimize bu derslerin önemini de iyi anlatmalıyız. Bu derslere gösterilmesi gereken hassasiyetin bilinci iyi verilmelidir. Ayrıca bu konuda sadece dilekçe vererek sorumluluğumuz bitmemektedir. Bazı okullarda öğrenci velilerinin yeterli sayıda dilekçe vermelerine rağmen dersler seçilmeyebilmektedir.  Okul idarelerinin ideolojik saplantıları, öğretmen yetersizliğinin mazeret olarak sunulması, dini derslerin sözde fazlalığının gerekçe gösterilmesi gibi bahanelerle dersler seçilmeyerek bir oldubittiye getirilebilmektedir. Bu konuda velilerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız konunun takipçisi olmalıdır.” ifadelerini kullandı. ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *