image


Yaptıkları sakak röportajları, piyesleri, kitap tanıtımlarını kurdukları Keyfe kâfi isimli YouTube kanalından yayınlayarak gençlere yönelik kültürel çalışmalar yapan Batmanlı bir grup genç bu defa çektikleri “Dünya” isimli kısa filmle gündeme geldi. Kısa sürede Binlerce kişi tarafından izlenip beğeni toplayan film hakkında açıklama yapan Yönetmen Ramazan Güneş, kısa filmlerine olan ilgiden çok memnun kaldıklarını,  kültürel çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti. Kısa filmlerinin dünyanın faniliğini, geçiciliğini anlattığını söyleyen Güneş, sanat, sinema ve benzeri yollarla genç nesle mesaj verme amacında olduklarını ifade etti.

“Dünya” isimli kısa filmlerinin içeriği hakkında daha geniş bilgi veren Batmanlı genç yönetmen Güneş, “Kısa filmimizi “Dünya” adı altında çektik. Filmi Hz. Ebubekir’in sözünden esinlenerek çektik. "Hz Ebubekir (r.a) bir gün bir ceviz için kavga eden çocukların arasına girer.
-Durun, ben ikinize de pay edeyim, der.
Cevizi kırar içi boş çıkar.
Mübarek çocuklara döner;
"- Biliyor musunuz, uğruna dövüştüğünüz dünya bu işte..." der.” Dedi.

Yönetmen Güneş son olarak şunları söyledi: “Bu kısa filmimizde, insanların değerlerinden uzaklaşıp dünyaya yöneldiği ve materyalizmin zirve yaptığı bu çağda, dünyanın içi boş bir cevizden ibaret olduğunu aktarmak istedik. Amacımız, dünyaya meyletmenin hiç kimseye fayda vermeyeceğini vurgulamaktı. Kısa filmimiz seyircilerimiz tarafından beğenildi. Amacımıza ulaştığımıza inanıyoruz. İleriki süreçlerde buna benzer kısa filmleri yayınlamaya devam edeceğiz.” ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *