image


HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin ve beraberindekiheyetin de katılımıyla İluh 72 Spor Kulübü’nün açılış programıgerçekleştirildi. Düzenlenen açılış programında, dua okunması ve kurdelekesiminin ardından tatlı ikram edildi.

Açılış programında konuşma yapan HÜDA PAR Batman İl BaşkanıDavut Şahin, “İluh 72 Spor Kulübü’nün açılışını yaptık. Rabbim mübarek kılsın.Tabi spor aktiviteleri gençler için neredeyse olmazsa olmaz bir nitelikkazanmıştır. Spor aktiviteleri içerisinde de en çok kendini takip ettiren,kitleleri tribün veya televizyon başlarına oturtan spor dalı tartışmasızfutboldur.

Spor aktivitelerinin farklı farklı faydaları vardır.Özellikle fiziki sıhhat açısı olmak üzere sosyal anlamda da faydaları vardır.Buna bağlı olarak gençler spora yönlenmelidir. Ancak halkımız ne yaparsa yapsınmutlaka toplum olarak değerlerimiz çerçevesinde icraatlarını yapmalıdırlar. Değerlerimizies geçmemelidirler, aksine önemsemelidirler. Spor aktivitelerinde de bana göreen başarılı sporcu en centilmen sporcudur. Nitekim karşısındaki kişi veyatakım, o spor müsabakası içerisinde rakibi de olsa, insanlık faydasında onunkardeşidir. Dolayısıyla müsabaka türü ne olursa olsun, karşısındakini insanlıkbağlamında kardeşi olarak bilecek, onu tahkir etmemeye çalışacak, kendibaşarısı kadar neredeyse onunda başarısını isteyecek. Böyle yapılırsa sporanlamını bulur. Aksi takdirde spor karşısındakini rencide etmek, her anlamdaalt etmek gibi bir düşünceyi oluşturmaması lazımdır.” dedi.

Gençlerin spora yönelmesi gerektiğini belirten Şahin, sözlerineşöyle devam etti:

“Dolayısıyla gençlerimiz spora yönelsinler, spor dallarıylailgilensinler, futbol oynasınlar fakat bunu değerlerimizi gözetmek şartıyla vesosyal bir kaynaşmayı amaç edinerek yapmalıdırlar. Bu şekilde olursa Allah’ınizniyle birçok anlamda toplum olarak spordan istifade etmiş olacağız.

Batman İluh 72 Spor Kulübü’nün açılışını tekrardan tebrikediyorum. Takımımıza üstün başarılar diliyorum. Allah’ın izni ile sadece kendiliglerinde değil, başta Batman olmak üzere ilerde daha üst liglere çıkarakbaşarılarını bizlere gösterecekler. Bizlerde bu günden itibaren onların birtakipçisi olacağız. Rabbim muvaffak kılsın.” dedi.

Açılış programının devamında gençlerin daha faydalı vakitgeçirmeleri için kulübü açtıklarını belirten İluh 72 Spor Kulübü’nün BaşkanıFerit Rüzgar, “Batman İluh 72 Spor Kulübü’nün açılışının hayırlara vesileolmasını temenni ediyorum. Görünüşte sadece bir takım olarak görülebiliriz.Ancak bu işin asıl boyutu değildir. İşin asıl boyutu, Batman’daki gençlerimizindaha faydalı vakit geçirebileceği ortamları hazırlamaktır. Bu İşin perdearkasında, futbol takımı vesilesiyle Batman’daki özellikle genç nüfusaulaşabilmektir. İluh 72 spor kulübümüzün lokalinin hemen bitişiğinde etütmerkezimizi de açtık. Buraya gelen lise, ortaokul ve üniversite öğrencileriiçin ders çalışabilecekleri ortam mevcut.

Camide, Kur’an kurslarındaki öğrenciler için turnuvalardüzenledik. Geçen senelerde de lise öğrencilerine yönelik turnuvalarımız oldu.Batman’daki gençlerimize ulaşabilmek için turnuva düzenliyoruz. Bizim asılamacımız, takım olarak sahaya çıkıp, galip gelmek değildir. Bizim asıl amacımızgençlere ulaşabilmektir, onları kazanabilmektir. Futbol bizim gençlereulaşabilmemiz için bir araçtır.” dedi. VEYSİGÜLTEKİN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *