image


Batmanlı esnafın büyük sıkıntılar içinde boğuştuğunu belirten Ortaç, “Batman’ın en temel sorunlarından bir tanesi de, mantar gibi biten alışveriş merkezleri ve zincir marketler gibi büyük işletmelerin, küçük esnafı adeta bitirecek bir pozisyona getirmesidir. Buna bağlı olarak ta ortaya çıkan sosyo-ekonomik sıkıntılardır.” Dedi.

İlimizin her mahallesinde, hatta her sokağında zincir marketlerin açıldığına şahit olduklarını belirten Ortaç, “ Sermaye, bir ülkenin gelişiminde en önemli unsurlardandır. Fakat sermaye sahibi kişilerin sermayelerini küçük işletmelere engel olmayacak şekilde kullanmalıdırlar. Her mahallede, neredeyse her köşe başında, bir zincir mağazanın açıldığına şahit oluyoruz. Zincir marketler en ücra köşelere dahi sızmış durumdalar. Bunların küçük esnaflara verdiği zararın haddi ve hesabı yoktur. “ ifadelerini kullandı.

Zincir marketlere sınırlama getirilmesini isteyen Ortaç, “Bunların açılmalarına karşı değiliz ancak, mutlaka sınırlandırılması gerekmektedir. Mahalle esnafı pandemiden dolayı zaten büyük sıkıntılar yaşadı ve yaşamaya da devam ediyor. Bunun üstüne de zincir marketlerin kapitalist bir zihniyet ile sınır tanımadan çoğalmaları ile çoğu bitme noktasına gelmiş durumda. Bu durumdan da en fazla yine halkımız zarar görecektir. Mahalle bakkalından borç ile alışveriş yapabilirsiniz ama zincir marketlerde borç ile alışveriş yapamazsınız. Cebinizde para yoksa o günü belki de aç geçirirsiniz. Bu konuda halkımız duyarlı davranmalıdır.” Dedi. ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *