image

Irak Kürdistanı'nın başkenti Erbil'de her yıl geleneksel hale getirilerek idrak edilen mevlid etkinliği, bu yıl da coşkuyla kutlandı.

Günlerce yapılan hazırlığın ardından dün resmi program düzenlendi. Erbil Evkaf Vakfı'nın organize ettiği etkinlik, halkın yoğun katılımıyla yapıldı.

Tarihi Erbil Kalesi'nin dibinde bulunan meydanda düzenlenen etkinlikte Kur'an-ı Kerim okundu, salavatlar çekildi.

Sabahın erken saatlerinden itibaren 7'den 70'e her yaştan Erbil halkı, etkinliğin yapıldığı alana akın etti.

Camilerde mevlitler okundu, ikramlar yapıldı. Şehrin tüm cadde ve sokakları, iş yerleri, evler pankart ve flamalarla süslendi.

Araçlar tevhid bayraklarıyla süslenirken, kalabalığın olduğu alanda süslenen araçların geçişi halk tarafından beğeniyle izlendi.

Kimi vatandaşlar yöresel kıyafetleriyle etkinliğe katıldı. İlahi ve ezgilerle etkinlikte manevi hava oluştu. Tekbir ve salavatların getirildiği etkinlik bayram havasında kurtlanıyor. Gün boyu etkinlik devam edecek.
Etkinlikte duygularını paylaşan alim ve vatandaşlar, Erbil'in son hükümdarı Sultan Muzafferuddin Gökböri tarafından başlatılan geleneğin, tüm Kürdistan'da her yıl büyük bir coşkuyla kutlandığını belirttiler.

İslam alemine birlik mesajını veren alim ve vatandaşlar, Peygamber Efendimizin hayatını ve ahlakını kendimize örnek almamız gerektiğini vurguladılar. İlkha

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *