image

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Pamukçu, kısa sürede Batman’ın mavi kategoriye geçeceğini belirtti.

Pamukçu, “Bugün yapılan aşılarla birlikte, ilimiz 1. doz Covid-19 aşısında yüzde 65’i aşarak sarı kategoriye geçti. Aşıya, bilime ve sağlık çalışanlarına güvenen Batman halkına teşekkür ederim. İnanıyorum çok kısa sürede, Batman’a yakışır mavi kategoriye geçeceğiz.” ifadelerini kullandı. 

PCR testi zorunluluğu 6 Eylül'den itibaren Türkiye genelinde olduğu gibi Batman'da da aşı olmayan kişiler için zorunlu olacak. Bu önemli konu hakkında da açıklamalarda bulunan Batman İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, vatandaşları uyardı.

"MAVİ RENK İLE TAÇLANDIRALIM"

Daha önce İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve MEB'in yayınladığı genelgeler ile bundan böyle okullar, şehirlerarası yolculuklar, maç, sinema konser ve tiyatro gibi toplu alanlara girişte negatif PCR test sonucu gösterme zorunluluğu bugün itibariyle başlıyor. Batmanlıları bu konuda uyaran İl Sağlık Müdürü Dr.Hakan Pamukçu, "6 Eylül Pazartesi itibariyle salgınla mücadelede yeni bir döneme giriyoruz. Bakanlığımızın belirttiği gibi, insanları bir araya getiren birçok sosyal etkinlikte ve özel aracınız dışında yapacağınız tüm seyahatlerde artık aşı olmayan vatandaşlarımız, sonucu negatif olan PCR test sonucu göstermek zorundadır, aksi takdirde açık veya kapalı alanda yapılan etkinliklere katılamayacaklar. Bu nedenle, Batmanlılar bu sıkıntıyla karşılaşmamak ve güvende olmak adına, önceki gün % 65 aşılama oranıyla başardığımız sarı renge geçişimizi, hızlı bir şekilde % 75'in üzerine çıkararak sağlığımızı mavi renk ile taçlandıralım. Unutmayalım ki, zorunlu PCR testinin yanı sıra, önümüzdeki kış aylarında kapalı alanlarda çok daha fazla zaman geçireceğiz ve bizi güvende tutacak tek şey aşı olacak."  Dedi. M. EMİN URAZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *