image


Ak Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Batman’a 9 adet yeni okul ve yeni halk eğitim merkezi açılacağını belirtti.  Ak Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile yaptığı görüşme sonrası açıklamalarda bulundu.

Özdemir yaptığı açıklamada; “İlimizin derslik ihtiyacının giderilmesi talebimizi daha önce yaptığımız görüşmelerde dile getirmiştik. En son yeni Milli Eğitim Bakanı sn. Mahmut Özer ile yaptığımız görüşmede Batman’da 9 okul, 1 Halk Eğitim merkezi ve 2 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Atölyesi 2021 yılı yatırım programına alınması kararlaştırılmıştır.” Dedi.

Bu yatırımlar kapsamında Batman merkezde yapılacak okullar şunlar; “ Belde Mahallesi İlkokulu, Sakarya İlkokulu, Pazaryeri Ortaokulu, Kültür Mahallesi İmam Hatip Ortaokulu, Bayındır Mahallesi Anadolu Lisesi, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Balpınar Çok Programlı Anadolu Lisesi, Halk Eğitim Merkezi, 2 adet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Atölyesi.”

Kozluk İlçesinde Tepecik Anaokulu, Beşiri İlçesinde  Yunus Emre İlkokulu da yapılacak.

Özdemir, “ ilimiz genelinde toplam 9 adet okul (182 derslik), Batman Merkezde Yeni Halk Eğitim Merkezi ve 2 Mesleki ve Teknik Anadolu, Lisesi Atölyesi yapılması kararlaştırılmış ve ilimizin derslik ihtiyacının azaltılması konusunda önemli bir adım atılmıştır.” Dedi.

BELDESİ İLK LİSESİNE KAVUŞACAK

Özdemir, “Batman’ımız için önemli olan diğer bir nokta ise Yeni Halk Eğitim Merkezi inşa edilecek olması ve Balpınar Beldemizin ilk defa lise düzeyinde eğitim verecek bir okula kavuşacak olmasıdır” dedi. ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *