image


Batman'da uçak seferlerinin azlığı, bilet fiyatlarınaolumsuz yönde yansıyor. Uçak sefer sayısının az olmasından dolayı biletfiyatlarının fahiş oranda arttığına dikkat çeken sektör temsilcileri, yaşananbu duruma karşı yetkililerin çözüm bulmasını istiyor.

Hava yolu şirketlerinin uzun süredir yurt içi sefersayılarını azaltmasından dolayı halkın ucuz bilet bulmakta güçlük çektiğiniifade eden sektör temsilcileri, yeterli sayıda uçuş yapılmamasından yakındı.

Seyahat acentesi yetkililerinden Faysal Altunç, yaptığıaçıklamada, uçak bilet fiyatlarının yaklaşık bin liraya kadar çıktığınısöyledi.

“MÜŞTERİLERİ BAŞKA HAVAALANINDAN İSTANBUL, ANKARA VEYAİZMİR’E GÖNDERİYORUZ”

Bilet fiyatlarının çok yüksek olduğunu belirten Altunç,“Özellikle Batman bu konuda çok mağdur edilmektedir. Şu an Batman’da yeterliuçuşlar yapılmadığından bilet fiyatları çok yüksek. Uçak ile yolculuğa talepçok ama arz azdır. Bize gelen müşterilerimizi komşu illerden İstanbul, Ankaraveya İzmir’e göndermeye çalışıyoruz. Yaz sezonunda her gün Batman’dan İzmir’een az bir sefer uçuş olması gerekirken şu anda haftada iki sefer yapılıyor.Maalesef millet Batman’dan İzmir’e gitmek için Diyarbakır Havaalanına gitmekzorunda kalıyor.” dedi.

“SİYASİ VE İDARECİLER SORUNA ÇÖZÜM BULMALI”

Batman’dan Ankara veya İstanbul’a gitmek isteyenlerin en az5 gün önce bilet rezerve etmesi gerektiğini belirten Altunç, şöyle devam etti:“Şu anda 520 liranın altında uçak bileti bulunmamaktadır. Uçuş aktarmayagittiği zaman ise bir biletin fiyatı 900 ile bin 100 lirayı bulmaktadır.Kıbrıs’a eğitim, sağlık ve turistik için giden vatandaşlarımız var.Batman-İstanbul aktarmalı bir kişinin gidiş bileti en az 2 bin lirayıbulabiliyor. Çözüm uçak sefer sayılarının talebi karşılayacak şekildeartırılması ve ek seferlerin düzenlemesi ile olur. Sorunun çözümü için Batmanlıbütün siyasilerin ve il yöneticilerinin gerekli ek seferlerin başlaması içinellerinden gelen çabayı sarf etmelidirler.”

“UÇAK SEFER SAYILARI ARTIRILMALI”

Yoğun talep nedeniyle uygun fiyata bilet bulmakta güçlükçektiklerini ifade eden bir diğer acente yetkilisi Ahmet Koyun, “Talebinartmasıyla birlikte uçak bilet temininde çok sıkıntı yaşıyoruz. Çoğu zaman 4güne kadar bilet bulunmuyor. Fiyatlar yüksek olmasına rağmen halk biletbulamıyor. Özel uçak firmalarının yurt içindeki uçuşlarının çoğunu daha fazlakazanmak için yurt dışına aktarması Batman seferlerindeki uçuş sayısınınazalmasına neden oldu. Örnek olarak İzmir ve Ankara seferlerimizin azalmasınave Antalya seferlerimizin açılmamasına sebep oldu. Bu da hem işlerimizi hem dehalkın taleplerini etkiledi.” diye konuştu.

Uçak sefer sayılarının artırılması gerektiğini vurgulayanKoyun, “Yurt içi uçuş bilet fiyatları 550 lira civarında. Aktarmalılar da isesınır yok, bin 200 ile bin 500 civarlarına kadar yükselebiliyor. Halkın uçakbilet taleplerini karşılayabilmemiz için uçuş sayısında artırmayagidilmeleridir. Sayı yükseltilirse bir nebze de olsa halkın talebinikarşılayabileceğimize inanıyorum.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *