image


Projeyle ilgili Gazetemiz Batman Rehber’e açıklamalarda bulunan İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz, “İŞKUR hedef kitleleri arasında sosyal yardımlaşmadan yararlanan kişilerin de istihdamından sorumlu bir kurumdur. İŞKUR olarak Türkiye genelinde böyle bir hedefimiz var. Batman'da bu soruna bir çözüm için, özellikle pandemi sürecinden sonra bu sorunun derinleşmesini önlemek için sosyal yardımlaşma vakfımız ile görüştük. Bu görüşme sonrasında, Sayın Valimizin de tensipleriyle bir ortaklık gerçekleştirdik. Uzman arkadaşlarımız bir araya gelerek “Merhem Projesi” adı altında bizim teklif ettiğimiz ve organize ettiğimiz bu projeyi yürürlüğe koyduk. “ dedi.

Eviz, “Temel amacımız gerçekten de yoksul olup Devlet'ten sosyal yardım alan vatandaşlarımızın üretime ve istihdama katılmasını sağlamak. 4-5 aydır da bu proje sürüyor. Bu proje yılsonuna kadar sürecek. Şu anda yoksul insanlara iş verdiğimizde, en azından bir kısmı gerçekten de çalışabiliyor. Bu projenin 3 ayağı var. Sosyal yardımlaşma vakfı sahada ve evlerde tespit yapıyor. Tespit ettiği kişileri listeleyip danışman arkadaşlarımıza ve iş kulübü hizmetlerimize iletiyorlar. İş kulübü hizmetindeki danışman arkadaşlarımız bunlara çalışma hayatı ile ilgili bilgi veriyorlar. İş arama teknikleri üzerinden ve çalışma hayatında nerelerde hangi sektörlerde çalışabilecekleri noktasında yol gösterici oluyorlar. Projenin 3. ayağı da işletme oluyor. Burada da firmalarla işbirliği var.” İfadelerini kullandı.

Hizmet sektöründe 3 ay boyunca bir ücret desteği verdiklerini belirten Eviz, “ İmalat sektöründe 6 ay destek vererek onların yetiştirilmesine ve istihdama katılmasına bu şekilde katkı sağlıyoruz. Şimdiye kadar 300'ün üzerinde başvuru oldu. Bu sahadan tespit edilip de tarafımıza iletilmesine bağlı bir olaydır. Bir de herkes gelemiyor. Aynı zamanda kamuda bir iş veyahut da bir okulda bir camide iş verin diye özel taleplerle gelenler oluyor. Bu konuda seçici olanlar da var. Ama arkadaşlarımızın ikna etmesi ile şimdiye kadar 90’a yakın bir istihdam söz konusu. Yılsonuna kadar daha fazla sayı bekliyoruz. “ dedi.

Bu proje sayesinde, Batman İŞKUR’un, Türkiye'de en fazla sosyal yardımlaşma yararlanıcılarına iş sağlayan kurum olma noktasına geldiğini belirten Eviz, “ Arkadaşlarımız bu manada yoğun bir tempoda sosyal yardımlaşma ile beraber işbirliği yaparak sürdürüyorlar. 90'a yakın istihdam edildi, projelere alındı bunlar takip ediliyor. Bunlar ne kadarı işe devam edecek ne kadarı devam etmeyecek, onu biz takip ediyoruz. Ayın sonunda bunu bir rapor halinde Türkiye'ye örnek bir çalışma olarak, bir kitapçık şeklinde belki bir eser şeklinde çıkar diye düşünüyoruz.” Dedi. M. EMİN URAZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *