image


Turgut Özal Bulvarı'da düzenlenen kask dağıtımetkinliğine Batman Valisi Hulusi Şahin, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, İlJandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, sivil toplum kuruluşları temsilcileri veçok sayıda motosiklet ve motorlu bisiklet  kullanıcısı katıldı.

“Kask kullanmamak ciddi yaralanma ve ölümleresebebiyet vermektedir”

Kurye  sisteminin gelişmesiyle birliktemotosiklet kullanımının yaygınlaştığını belirten Vali Şahin, “Her geçen güntrafikte daha fazla motosiklet görmeye başladık. Bisikletleri de buna dâhiletmek lazım. Bu araçların bünyesi gereği kask kullanılmaz ise çok ciddi trafikkazalarına, kazalarda da yaralanmalar hatta ölümlere sebebiyet verecek şekildebirtakım sorunlarla karşılaşmaya başladık. Trafikte kask kullanmak zaten mecburive yasal bir zorunluluktur. Bizler de bugün yapmış olduğumuz farkındalıkhareketiyle Batman sokaklarında, caddelerinde motosiklet kullanansürücülerimizin kask kullanmasını teşvik etmeyi amaçlıyoruz.” ifadelerinikullandı.

“Batman'da ortadan kaldırmayı hedefliyoruz”

"Bu hususta il Özel İdaremiz de Emniyet Müdürlüğümüze destek oldu" diyen Şahin, konuşmasına şöyle devam etti: “Hedefimiz trafikteki tüm 2 tekerlekli araçların sürücülerinin kask kullanmasını sağlamak. Bu husustaki yasal zorunluluğu da Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı ekipleri takip edecek.  Sürücüler uyarılacakkurallara uymayanlara cezai işlem yapmaktan da geri durmayacağız. Bugün itibariyle hedefimiz bu farkındalığı sağlamak. Bilinçli bir motosiklet kullanımını Batman'da tesis etmek için şimdi hep birlikte inşallah arkadaşlarımıza kaskları hediye edeceğiz. Bundan sonra kasksız motor kullanımını Batman'da ortadan kaldırmayı hedefliyoruz"

MEHMET EMİNURAZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *