image


Kavurucu sıcakların bastırması serinleten içeceklere ilgiyi artırdı. Bu içeceklerin Covid 19 hastalığına iyi gelmesi geçen senelere oranla rağbeti daha da artırdı.

Çarşı Mahallesinde, Bankalar Caddesi üzerinde içecek satan Hasan Çelik, “ Pandemi ortamında vatandaşın C vitaminine ilgisi arttı. Portakal suyu, limon suyu ve bunlara benzer C vitamini Pandemiye iyi geldiği için vatandaş da rağbet gösteriyor. Doktorlar, uzmanlar da C vitaminin Pandemi hastalığına iyi geldiğini söylüyorlar. Tabi bu tür içeceklerin serinletme özelliği de var. Biliyorsunuz Batman bu mevsimde çok sıcak oluyor. İnsanlar serinlemek için de gelip bu tür içecekleri istiyorlar.” İfadelerini kullandı.

PANDEMİ KORKUSU AZALINCA İNSANLAR DIŞARDA YİYİP İÇMEYE BAŞLADI

Satışlarının geçen seneye göre daha iyi olduğunu vurgulayan Çelik, “ Geçen sene salgından ötürü insanlar dışarda bir şey yemeye içmeye korkuyorlardı. O yüzden işlerimiz pekiyi değildi. Zaten çoğu defa sokağa çıkma kısıtlamaları olduğu için dükkânlarımızı da açamıyorduk. Şimdi o korku kırıldı. Hem yasaklar kalktı hem de millet artık dışarda bir şey yiyip içmekten çekinmiyor. Bu yüzden bize yönelik rağbet de arttı.” Diye konuştu.

SATIŞ YAPTIĞIMIZ ESNAFIN SIKINTISINDAN ÖTÜRÜ FİYATLARI ARTIRAMIYORUZ

İçeceğin dışında kahvaltılık şeyler de sattıklarını belirten Çelik, “ Mesela tostlarımız var. Tost satıyoruz. Kavurmalı tostlarımız, yumurtalı, kaşarlı, sucuklu tostlarımız var. Ürünlerimizin fiyatlarını da düşük tutuyoruz. Pandemiden ötürü zaten esnaf çok sıkıntı yaşadı, yaşamaya devam ediyor. Biz de fiyatlarımızı bu yüzden artıramıyoruz. Kazancımızda ciddi bir düşüş var. Ama ne yapalım. İdare edeceğiz.” Dedi. M. EMİN URAZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *