image


İŞKUR Batman İl Müdürü Besim Eviz, 10 yıl içerisinde İŞKURprogramlarından yararlanan 40 bin kadından yüzde 50’lisinin aktif olarakçalıştığını ifade etti.

Batman İŞKUR Müdürlüğü olarak kadın çalışanlarına verdiğideğerlendiren Eviz, kadın istihdamına yönelik çalışmalarının devam ettiğinibelirtti.

10 yıl içerisinde 40 bin üzerinde kadının İŞKURhizmetlerinden yararlandığını, bunların yüzde 50’ye yakının aktif olarakçalıştığını belirten Eviz, “Batman İŞKUR Müdürlüğü olarak temel hedeflerimizdenbir tanesi kadın istihdamı olmuştur. Bizler kadın istihdamını önemsiyoruz.Çünkü toplumun yüzde 50’sini kadınlar oluşturuyor. Kalkınma, üretim ve yatımvar ise burada kadının da burada olması gerektiğine inanıyoruz. Dolayısıyla BatmanİŞKUR Müdürlüğü olarak şu ana kadar yaptığımız çalışmalarla 10 yıl içerisinde40 bin üzerinde kadın İŞKUR hizmetlerinde aktif olarak yararlanmış ve bunlarınyaklaşık yüzde 50’ye yakını işe yerleşmiş durumdadır. Tekstil, hizmet ve sağlıksektörü başta olmak üzere birçok alanda istihdam sağlanmıştır.” ifadelerinikullandı.

“KADIN İSTİHDAMINDA TÜRKİYE’DE 4’ÜNCÜ SIRADAYIZ”

Batman’da üretim, market, sağlık ve tekstil sektöründe şuanda 14 bin kadının istihdam edildiğini aktaran Eviz şöyle dedi: “Tekstil sektöründeyaklaşık 30 bin çalışandan yüzde 50’sini kadın teşkil etmektedir. Bu sektörünburada güç kazanması tabi çok önemlidir. Burada bulunduğumuz iş yerindemakinaların başında yüzde 98’i kadın çalışmaktadır. İŞKUR olarak gerek iş başıprogramları gerekse istihdam garantili kurslar düzenleyerek kadının istihdamınıgerçekleştirmiş oluyoruz. Bizim de temel hedefimiz kadınlarında istihdamda yeralmasıdır. Bu manada Batman olarak Türkiye sıralamasında 4’üncü sıradayız. Buda bizim için büyük bir başları. Devletin bize verdiği desteklerle kadınistihdam oranımızı daha da yükseltme hassasiyetimiz üzerinde daha çokduracağız.”


“BURADA ÇALIŞMAKTAN ÇOK MEMNUNUM”

İŞKUR projesi kapsamında çalışan Songül Yıldırım, “Daha öncefarklı bir yerde çalışıyordum. Oradan ayrıldıktan sonra bir süre işsiz kaldım,sonra İŞKUR üzerinden başvurduğum tekstil fabrikasına beni kabul ettiler.Burada sadece bayan arkadaşlarımızla çalışıyoruz. Burada çalışmaktan çokmemnunum. İş şartlarımız güzel, ortam güzel, işverenlerimizden sağ olsunlar çokmemnunuz. İşimde kendimi geliştireceğime inanıyorum. Bize bu iş imkânlarınasağladıkları için herkese teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“KAZANDIĞIM PARANIN BANA VE AİLEME ÇOK KATKISI OLUYOR”

Bir diğer İŞKUR çalışanı Nesrin Gündeş ise şöyle konuştu:“İŞKUR üzerinden üç aydır burada çalışıyoruz. Burada triko üretiyoruz. Dahaönce erkeklerle beraber çalışıyorduk ama şu anda sadece bayanlar olarakçalışıyoruz. Asgari ücret alıyoruz, sigortamız yatırılıyor. Buradan kazandığımparanın bana ve aileme çok katkısı oluyor. Devletin bize verdiği bütünimkânlardan yararlanıyoruz. İşimizden çok memnunum. Allah herkesten razıolsun.”(İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *