image

Esnafın şikâyet ve sorunları bitmiyor. Diğer esnaf kesimi gibi bayram şekeri alan esnaf da büyük mağduriyet yaşıyor. Ramazan bayramına hazırlık için yüklü miktarda bayram şekeri alan esnaf, 20 güne yakın süren sokağa çıkma yasağı yüzünden şekerini satamadı. Aldığı şekerin %60’ı elinde kalan esnafın umudu Kurban Bayramı… Kurban Bayramında da sokağa çıkma yasağı olması halinde tüm ürünlerinin ellerinde kalacağını belirten esnaf, sıkıntılı günler yaşıyor.

Elma Sokağı esnafından Vasfi Gültekin ve Fahrettin Gültekin, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı için aldıkları bayram şekerlerinin % 60’ ının ellerinde kaldığını söyleyerek,  Kurban Bayramı’ ında da yasaklar devam ederse, bütün ürünlerin ellerinde kalacağını belirtti.

Vatandaşların bayram şekerine ilgi göstermediğine dikkat çeken Vasfi Gültekin , "Bütün hazırlıklarımızı yaptık ama beklediğimiz satışı yapamadık. Sadece biz değil, bizim gibi çok sayıda esnaf var. Ne yazık ki rağbet yoktu. Geçen yıllara oranla ürünlerimizin satışında büyük düşüş yaşandı. Umudumuz Kurban bayramı. Kurban bayramında da şekerimizi satamazsak çok büyük sıkıntı yaşarız.” Dedi.

Özellikle Ramazan bayramı'nın olmazsa olmazı bayram şekerlerinin ellerinde kaldığına dikkat çeken Elma Sokağının diğer bir esnafı Fahrettin Gültekin de, "Bu bayramda şeker satışlarımız iyi olacak diye düşündük. Yasakların geleceğini düşünemedik. Gördüğünüz gibi, bütün ürünler elimizde kaldı. Tek umudumuz Kurban Bayramı. Kurban Bayramı’ nda da yasak olursa ürünlerimiz telef olacak" diye konuştu.

ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *