image

Belediyeye bağlı Sakatatçılar Semt Pazarı uzun süredir bakımsız kalması sonrası harabeye dönmüş durumda.  Pazar esnafı, “Hiçbir hizmet vermediği halde esnaftan kira da alan belediye, hizmet almadığı için borcunu ödemeyen birçok kişiyi de icraya verdi. ”iddiasında bulundu.

Pazar Esnafından Fırat Kaya, “Yaklaşık 4-5 senedir bu haldeyiz. Gördüğünüz gibi tuvaletler, abdest alma yerleri berbat bir durumda. Namaz kılamıyoruz, mescidimiz perişan halde. Tuvaletin kapıları, muslukları kullanılamaz halde. Akşamları ekmek kapımız olan burası tinercilerin mekanı olmuş durumda. Daraba ve kapılarımız olmadığı için akşamları gelip ateş yakanlar ve tiner çekenlerin gözde mekanları haline gelmiş durumda. Belediyeden ricamız buraya çeki düzen vermemeleri. Özellikle mescidimiz ve tuvaletimizin yapılmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“GELEN AİLELER DE KÖTÜ MANZARAYI GÖRÜNCE ARKALARINA BAKMADAN KAÇIYORLAR”

Bakım ve hizmet için söz verdiklerini ancak her şeyin sözde kaldığını belirten esnaf Bilal Dündar ise, “Bizi buraya birkaç yıl önce koydular. Tabi burasını sakatatçıların gözde mekânı olarak yerleştirdiler. O dönemin belediye yönetimi gereken önem ve hijyeni sağlayacaklarının sözünü verdiler. Fakat her şey sözde kaldı. Biz buraya büyük umutlarla geldik. Ama şu an durumumuz ortada. Tinerci ve ayyaşların gece uğradıkları mekân haline gelmiş durumda. Zaten mescidimiz ve lavabomuzdan bahsetmek istemiyorum. İçler acısı haldeler. Kira veriyoruz normal şartlar da fakat bu kirlilik ve bakımsız halinden dolayı artık kiralarımızı da vermiyoruz. Bütün esnaf belediye tarafından icralık olmuş durumda. Bizi icraya verdiler kiramızı ödemediğimiz için. Namaz kılamayacak hale geldik. Ve en önemlisi aileler buraya gelmekten çekiniyor. Gelen aileler de bu halde görünce burayı arkalarına bakmadan kaçıyorlar. Bizim talebimiz ilimizin her yerinden her ailenin buraya gelip gönül rahatlığıyla alışveriş yapmasıdır. Bu da belediyenin buraya derhal el atıp temizleyip gerekenleri yapmasından geçer. Lütfen belediye sesimizi duysun ve buraya gereken önem verilsin.” dedi.

“HALİMİZ GERÇEKTEN İÇLER ACISI”

Bir diğer esnaf M. Şerif Rüzgâr da şunları dile getirdi; “Bu sakatatçılar pazarı Hüseyin Kalkan zamanında yapıldı. O dönemin yönetimi bize o zaman söz verdiler buraya gereken önemin ve bakımın yapılacağı sözünü verdiler. O dönemde bütün sakatatçıların burada toplanacak, burası sakatatçıların merkezi haline gelecek denildi. Ama o günden beri gelen bütün yönetimler burayı hep görmezden geldi. Ve burası gerçekten sahipsiz kaldı. Ve tablo şu an gördüğünüz gibi. Halimiz gerçekten içler acısı. İlimize yakışmayan bu manzaranın bir an önce gözden ve elden geçirilmesini istiyoruz. İşlerimiz salgından dolayı zaten çok düşmüş burasıda böyle kaderine terk edilince daha kötü duruma geldik. Defalarca belediyeye gitmemize rağmen sorunları dile getirmemize rağmen bizi hep kulak arkası yaptılar. Görüntülerde zaten belli Afrika’da bile bu tür görüntüler olmayabilir. O yüzden yetkililerden ricamız bizim sesimizi duyup bir an önce burayı temiz ve hijyenli bir hale getirmeleridir.” AHMET KÖLGE

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *