image


Kış öncesi sürücülerin araçlarında antifriz değişimini mutlaka usta ve servis kontrolünde gerçekleştirmesi tavsiyesinde bulunan oto ustası Mehmet Salih Kaplan, gerekli kış bakımlarının yapılmaması durumunda motoru, radyatörü, kaloriferi ve devir-daimin çürümesine yol açabileceğini belirtti.
Yaklaşık 20 yıldır oto tamirciliği yapan Kaplan, "Araçtalar da antifriz, en önemli maddelerden biridir. Sürücüler, antifrizi yaz-kış araçlarında bulundurulması lazım. Antifrizin araca en az motor yağı kadar faydası vardır. Antifriz, araçta donmayı engellediği gibi motoru, radyatörü, kaloriferi ve devirdaimin çürümesini de engeller." dedi.
Kaplan, "Araçta antifriz olmadığı zaman aracın radyatörünü tıkatır, soğutma yapmaz, hararet yapar, radyatör ve kaloriferde su oluşur, pas yapar. Bu hasarlar oluştuğu zaman da aracın yolda kalmasına neden olur ve yüksek meblağlı bir masraf ortaya çıkar. Antifrizin maliyeti 80 lira ile 100 lira arasında değişmektedir. Antifriz değişimi yapılmadığı durumda ise 10 bin liralık bir masraf çıkarabilir." ifadelerini kulandı. AHMET KÖLGE

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *