image

Sağlam, Kürtlerin, yüzyıllardır bu topraklarda komşu Arap, Fars ve Türk kardeşleriyle birlikte yaşamakta olduğunu, son yüzyıla kadar da milliyetlerinden dolayı bir sorun yaşamadığını, birlikte yaşadıkları diğer Müslüman kavimlerle kardeş ve akraba olduklarını ifade etti.

"Ülkenin sorun ve sıkıntılarının büyük bir kısmına kaynaklık eden Kürt meselesi adil bir şekilde, kardeşlik hukuku çerçevesinde çözülmediği sürece ülkenin rahat ve huzur görmeyeceği artık görülmelidir." ifadesine dikkat çeken Sağlam, "Kürtler bu ülkenin iki ana kurucu unsurundan biridir. Bir kavmin yok sayılmasıyla, kültürünün ve dilinin yasaklanmasıyla yok olmayacağı, net bir şekilde ortaya çıkmışken çok basit olan çözümün hayata geçirilmesi için hiçbir adımın atılmaması düşündürücüdür. Kürt meselesinde red ve inkarcı anlayışın terk edilip çözüm arayışlarının konuşulmasının bile ülkenin sosyal, siyasi ve ekonomik açıdan düzelme trendine girdiğini hep birlikte müşahade ettik. Sorun çözüme kavuşursa hiç şüphesiz yeniden şekillenen dünyada en etkin ülkelerden biri haline gelinecektir." değerlendirmesinde bulundu.

"OYNANAN OYUNLARI GÖRMEZSEK DÜZENİMİZ BOZULUR VE BİRLİĞİMİZ DAĞILIR"

Kürt sorununun çözümsüzlüğe doğru gitmesinde elbette dış müdahalelerin etkisinin olduğunu söyleyen Sağlam, "Bu millet adalet üzere sorunlarını çözerse kendi huzur ve refahını sağlayacağı gibi bu coğrafyanın kaynaklarına göz diken sömürgeci güçlerin de hedeflerine ulaşmasına engel olacaktır. Bu nedenle kapitalist sömürgeci güçler, yapay ayrılıklar ve ihtilaflarla bizi çatıştırarak uğraştırmaktadırlar. Oynanan bu oyunları görmez, buna karşı inanç ve kardeşlik bağlarımızı güçlendirmezsek gücümüz gider, düzenimiz bozulur ve birliğimiz dağılır." şeklinde konuştu.

Sağlam, "Vatandaşların önemli bir kesiminin en temel insani haklarının vatanseverlik ve milliyetçilik kisvesi altında ellerinden alınması ancak bir akıl tutulması ile izah edilebilir. Aksine farklı dil ve kültürlerin oluşturduğu devletlerin daha güçlü ve uzun yaşadıkları tarihi bir gerçektir.  Vatandaşların temel insani haklarından mahrum edilmesi bölücülüktür, yıkıcılıktır. 600 yıllık Osmanlı İmparatorluğunu yıkan da bu zihniyetti." diye belirtti.

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *