image

İTTİHADUL ULEMA medreselerinde İslami ilimler alanında eğitim gören öğrenciler, Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın bu yıl pandemi dolayısıyla online olarak düzenleyeceği "O’nu Oku, O’nu Yaşa" temalı Siyer Yarışmasına başvuruda bulundular.

İlkokul 4 ve 5'inci sınıf, ortaokul 6,7 ve 8'inci sınıf, lise 9,10,11 ve 12'nci sınıf ile belirtilen eğitim durumları dışında kalanlar için olmak üzere 4 kategoride yapılacak olan yarışma, bu yıl pandemi dolayısıyla online olarak gerçekleşecek.

14 Şubat 2021 Pazar günü gerçekleşecek yarışmaya başvurmak isteyen adaylar, başvurularını https://peygambersevdalilari.com adresi üzerinden kayıt işlemlerini yapıyor.

"HER MÜSLÜMAN RABBİNİ VE PEYGAMBERİNİ TANIMAKLA YÜKÜMLÜDÜR"

Yarışmaya başvuran İTTİHAD öğrencilerinden Ahmet Çelik, sınavın asıl gayesine vurgu yaparak "Öncelikle bu güzel çalışmayı düzenleyen Peygamber Sevdalıları Vakfı ve bu çalışmada emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Öncelikle her Müslümanın vazifesi, iman ettiği Rabbini tanımasıdır. Bizlerin, insanlara dünyaya geliş gayesini bildiren Peygamberini tanıması, iman ettiği Rabbini tanıması kadar önemlidir. Zira bir şeyi tarif edene güvenmeyen, tarif eden şeye de inanmaz. Bu güvenin de ancak ve ancak Hazreti Muhammed'in yaşantısının bilinmesiyle mümkündür. Her yıl girdiğimiz ve kaybedeni olmayan Siyer Yarışmasına bütün kardeşlerimizi davet ediyoruz." dedi.

Bir önceki yıl da Siyer Yarışmasına katılan Muhammed Furkan Sevim, "4'üncü sınıfta iken yine Siyer Yarışmasına katılmıştım, dereceye girememiştim. Allah'ın izniyle bu önümüzdeki yarışmaya da katılarak 4'üncü sınıftaki eksiklerimi bu yıl tamamlayacağım. Siyer Yarışmasında verilen ödüllerden ziyade Hazreti Muhammed'in hayatını anlamak ve öğrenmek için katılacağım. Allah'ın izniyle inşallah kazanırım." temennisinde bulundu.

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *