image

Batman sağlık hizmetleri konusunda ciddi sıkıntı yaşıyor. Özellikle salgın döneminde kamu hastanelerinin yetersizliği ortaya çıktı. Sağlık hizmetleri konusunda Batman halkının ciddi sorunlar yaşadığını, mevcut kamu hastanelerinin talebi karşılamakta yetersiz kaldığını belirten Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Maruf Yalçın,  konuyla ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Yalçın, Bölge Hastanesi ile yeni Kadın Doğum Hastanesinin birleştirilerek Eğitim Araştırma Hastanesine dönüştürülmesi halinde sağlık hizmetlerinin karşılanması anlamında önemli bir boşluğun doldurulacağını söyledi. Yetkililere seslenen Yalçın, bu taleplerinin göz ardı edilmemesini isteyerek, Eğitim Araştırma Hastanesinin Batman’ı rahatlatacağını, Batmanlıları sevindireceğini vurguladı.

Batman’da Eğitim Araştırma Hastanesi olmadığı için çoğu defa vatandaşların büyük mağduriyet yaşadıklarını, ağır külfetlerin altına girerek Diyarbakır’a ve tıp fakültesi olan diğer illere gitmek zorunda kaldıklarını ifade etti.

ESKİ KADIN DOĞUM VE ÇOCUK HASTANESİ SAĞLIK YATIRIMI OLARAK DEĞERLENDİRİLMELİ

Yalçın, “ Batman’da böyle bir hastane olursa olumlu olur, Batman halkı için hayırlı olur. Seviniriz. Ayrıca eski Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin de çevresindeki binalarla birlikte değerlendirilerek sağlık hizmetlerine kazandırılması lazım. Batman’da sağlık alanında kamu yatırımları yetersiz… Eski Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin yeni sağlık yatırımı olarak değerlendirilmesi çok faydalı olur. Batman halkının yeterli sağlık hizmetine kavuşması için buna ihtiyacımız var.” Diye konuştu.

Eski sağlık kuruluşlarının atıl vaziyette olduğunu belirten Yalçın, “ Eski Devlet Hastanesi 11 yıldır atıl vaziyette. Orası merkezi bir yerde, vatandaşın ulaşım konusunda sıkıntı yaşamayacağı bir yerde duruyor. Oranın da sağlık tesisi olarak değerlendirilmesi çok yerinde olur, faydalı olur.” Dedi.

500 YATAKLI HASTANE SÜRÜNCEMEDE KALMASIN

Proje halinde olan 500 yataklı hastane ile ilgili de beklentilerini açıklayan Yalçın, “ Biliyorsunuz, proje halinde olan yeni bir sağlık yatırımı var. 500 yataklı hastane… Onun da bir an önce uygulama geçirilmesini, ihalesinin yapılıp inşaatına başlanması lazım. Bu hastanenin kısa sürede Batman halkının hizmetine sunulmasını bekliyoruz. Bu yeni hastanenin Kadın Doğum Hastanesi gibi yapımının sürüncemede kalmasını istemiyoruz. Acil yapılması lazım…” ifadelerini kullandı. AHMET KÖLGE

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *