image

Gelecek Partisi Batman İl Teşkilatı birinci olağan kongresi gerçekleşti. Kongrede tek aday olan Abdülbaki Polat, parti üyelerinden aldığı güvenoyu ile yeniden göreve geldi.

Bir düğün salonunda düzenlenen kongreye Genel Başkan Ahmet Davutoğlu, partililerin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Kongrede bir konuşma yapan Ahmet Davutoğlu, pandemi şartlarının getirdiği kısıtlamalara rağmen bugün itibariyle 66 il ve 305 ilçe atamasını gerçekleştirdiklerini söyledi.

"ALLAH’IN BAHŞETTİĞİ EN TEMEL HAKLAR OLMADIK İLKEL BAHANELERLE HUNHARCA YOK SAYILDI"

Ülkenin geçen yüzyılın kimlik tartışmalarının ve en temel insan hak ve özgürlüklerine ilişkin şikâyetlerin devam ettiği bir ülke olmaması gerektiğini vurgulayan Davutoğlu, "Yıllarca bu bölgedeki kardeşlerimize kim oldukları, kim olmaları gerektiği ve en fazla ne olabilecekleri söylenip durdu. Yıllarca Batmanlı kardeşimize Kürt kimliğinin ne olduğu, nasıl olursa makbul bir vatandaş olacağı ve bu kimliğiyle en fazla ne olacağı söylenip durdu. Allah’ın bahşettiği en temel haklar olmadık ilkel bahanelerle hunharca yok sayıldı. Ülkemizin ve milletimizin birliğine, dirliğine kast ederek insanımızı dilinden, dininden ve mezhebinden dolayı ayrıştırıp durdular. Rabbimizin bahşettiği hakları ifade etmek, Kürt olmak, Kürtçe konuşmak büyük bir meseleye dönüştürüldü." diye konuştu.

"TÜRKİYE ESKİ TÜRKİYE OLAMAZ DEDİKÇE…"

"Yıllarımızı bu ilkel meselelerle geçirdik" diyen Davutoğlu şöyle devam etti: "Bir taraftan askeri vesayet rejimi diğer yandan eline silah alıp kan dökenler, terör estirenler arasına sıkıştırıldı kaldı halkımız. Her türlü demokratik değerden sonuna kadar uzaklaştırıldık. Bu ilkel uygulamalardan tam kurtulduk, artık Türkiye eskisi gibi olamaz, insanımız arasına böylesine ahlaksız ayrılıklar sokulamaz dedik… Türkiye eski Türkiye olamaz dedikçe; bir yandan kan dökerek var olan ve en büyük acıyı Kürtlere yaşatan PKK, diğer yandan eski Türkiye’nin bütün artıkları, 20. Yüzyıla ait köhne aktörlerin tamamı, ilkel yaklaşımlarıyla ülkemizi teslim almak için ellerinden geleni yapmaya başladılar. Bir taraftan hendek ve barikatlarla bütün vatandaşlarımızın hayat alanı olan kamu düzenini yok eden terör örgütü insanlarımızın mal ve can emniyetini yok ederken, diğer taraftan güvenliği sağlama karşılığında özgürlüklerden ve hukuktan feda edilebileceğini düşünen otoriter devlet anlayışı halkımızın aidiyet bağlarını zayıflatmıştır. Bu biri diğerinden beslenen bir kıskaçtır."

"DAĞA TAŞA YENİDEN İLKEL, AYRIŞTIRICI, DIŞLAYICI SLOGANLARIN YAZILDIĞI BİR TÜRKİYE VAR"

Konuşmasının devamında Davutoğlu, "Kanlı terör olayları otoriter anlayışların yayılmasına gerekçe sunarken, otoriter anlayışlar terör örgütünün insan devşirmesine yol açan propagandalarına malzeme sağlamıştır. Bugün geldiğimiz durum maalesef bu kıskaca dayalı eski Türkiye atmosferine geri dönüştür. Dağa taşa yeniden ilkel, ayrıştırıcı, dışlayıcı sloganların yazıldığı bir Türkiye var. Bugün Türkiye korkular ve tabularla idare edilmeye çalışılan bir ülkedir. Korkular ve tabulardan hukuk çıkmaz, adalet çıkmaz, huzur çıkmaz. Korkulara ve tabulara teslim olanlar geleceği inşa edemezler." dedi.

"ESKİ TÜRKİYE’YE DÖNÜŞ SÜRECİ YAŞANIYOR"

Konuşmasının sonunda Davutoğlu şunları söyledi: "Her zaman söyledik ve söylemeye devam edeceğiz; eğer bu belediye başkanlarının tespit edilmiş suçları varsa seçime sokulmamalıydılar; eğer seçimi kazanmışlarsa suçları mahkemece tespit edilip hüküm giymedikçe görevden alınmamalıydılar. Ülkemizde görmeye başladığımız eski Türkiye manzaraları sadece Kürt Meselesi ile sınırlı değildir. Maalesef ekonomiden hukuka, yolsuzluklardan gelir dağılımına, ifade hürriyetinden adalete varıncaya kadar bütün başlıklarda bir geriye gidiş ve eski Türkiye’ye dönüş süreci yaşanıyor. Milletimiz tekrar huzurlu günlerin özlemiyle sancı çekiyor. Ayrımcılık her alanda yeniden gözlemleniyor." İLKHA

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *