image

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında 5 ilde daha maskesiz sokağa çıkmanın yasaklandığını, böylece 42 ilde maske kullanımının zorunlu hale getirildiğini belirtti.

Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi: Vaka artışlarıyla dikkat çeken şehirlerimiz başta olmak üzere, artış eğilimi olan yerlerde il hıfzıssıhha kurullarımız, valilerimiz başkanlığında riske karşı kararlar almaya devam ediyor. 42 ilimizde maske, yaptırımı olan bir sosyal sorumluluk. Virüsle maskesiz mücadele edemeyiz.

42 İLİN İÇİNDE BATMAN DA VAR

Bakan Koca, DiyarbakırErzurumKayseriRize ve Şanlıurfa'da da maskesiz sokağa çıkmanın yasaklandığını duyurdu. Bununla birlikte 42 ilde ( Adıyaman, Afyonkarahisar, AmasyaArdahanAydınBalıkesirBartınBatmanBoluBurdurDenizliDüzceElazığEskişehirGaziantepGiresunIğdırIspartaKahramanmaraşKarabükKırklareliKocaeliKonyaKütahyaMalatyaMardinMuğlaMuşNevşehirOsmaniyeSakaryaSiirtSivasŞırnakTunceliUşakZonguldak, Diyarbakır, Erzurum, Kayseri, Rize ve Şanlıurfa) maskesiz sokağa çıkmak yasaklanmış oldu. AHMET KÖLGE

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *