image

"DAĞITILMASINI ÜSTLENDİK AMA HENÜZ ELİMİZE ULAŞMADI”

Batman Eczacılar Odası tarafından yapılan açıklamada, "Ücretsiz maskeler henüz Batmana ulaşmadı. Geçen günlerde Sağlık Bakanımızın yapmış olduğu açıklamalara binaen eczaneler aracılığıyla ücretsiz maske dağıtılacaktı. Şuan için Ankara ve İstanbul'da uygulamaya geçildi ama diğer illerde şuan beklemede eczacılar olarak bu işin bedelsiz bir şekilde dağıtılmasını üstlendik ama henüz elimize ulaşmadı." Denildi.

"MASKE TEMİNİ VATANDAŞA GÖNDERİLECEK CEP MESAJ ARACILIĞI İLE OLACAK"

Açıklamanın devamında, "Halktan ricamız maskelerin ilimize gelince, Eczaneler tarafından maske temini vatandaşa gönderilecek cep mesaj aracılığı ile olacak. Vatandaş kendisine gelen Cep mesajı eczaneye göstermek suretiyle ilk aşamada 10 günlük süre için 5 adet maske alacak. Vatandaşın Cep telefonuna gelen kod eczane tarafından ilaç takip sistemine girilecek yoğunluk oluşmaması için Bakanlık vatandaşa belirli bir sıra dâhilinde alarak cep mesaj gönderecek. Bu süreçte vatandaşların evlerinde beklemelerini kendilerine cep telefonlarına gelecek mesajı beklemelerini rica ediyoruz" Diye belirtildi.

"MASKE TALEBİYLE İLGİLİ VATANDAŞLARLA KARŞI KARŞIYA GELİYORUZ"

Eczacı kalfası Muhsin Gök, yaşanan sıkıntıyı belirterek, “ Maske talebiyle ilgili eczaneler ve vatandaşlarda büyük bir sıkıntı yaşıyor. Ön camımıza yazı da astık ücretsiz maskelerin batmana gelmediğiyle ilgili ama Sabahtan beri eczaneye gelen vatandaşlar var. Bankalar maskesiz kimseyi içeri almadıklarından herkes bize gelip maske talep ediyor devletin ücretsiz maske dağıtımıyla ilgili haberinden sonra vatandaşlar bizden maske talebinde bulunuyor. Şu anda büyük illerde eczaneler üzerinde devletin vermiş olduğu ücretsiz maske dağıtımı yapılmaya başlandı, yalnız bizim elimize devletin vermiş olduğu maskeler olmadığından vatandaşlara dağıtamadığımız gibi Eczanelerde maske satışı ve temini yapılamadığından vatandaş mağdur oluyor. Günde en az 60-70 kişi bize gelip ücretsiz maske talebinde bulunuyor. Yetkililerden ücretsiz maske dağıtımıyla ilgili gerekenin yapılmasını rica ediyoruz. Maske talebiyle ilgili sürekli vatandaşlarla karşı karşıya geliyoruz iki tarafta mağdur oluyor. “ Diye konuştu.

"GÜNDE EN AZ 70-80 KİŞİ BİZDEN MASKE TALEP EDİYOR"

Bir başka eczane kalfası Mehmet Zeki Öncü, “Eczanelerde maske satışı yasak olduğu için bizde maske temin etmekte zorluk yaşıyoruz. Eczanemizin Sağ ve solunda bankalar var. Bankalarda maskesiz kimseyi içeri almıyorlar. Günde en az 70-80 kişi bizden maske talep ediyor. Devletin bize göndereceği maskeler de daha gelmediğinden vatandaşlar sürekli mağdur oluyorlar. “ dedi.

"GÜNÜMÜZÜN BÜYÜK BİR BÖLÜMÜNÜ MASKE YOK, MASKE YOK DEMEKLE GEÇİRİYORUZ"

Öncü, "Vatandaşlarda maske teminiyle ilgili ne yapacaklarını şaşırmışlar banka ve marketlerde maskesiz kimseyi içeri almadığından ve banka ve marketlerin vatandaşa maske vermemelerinden sürekli bize yani eczanelere gelmekteler. Bize de maske gelmediğinden ve satışlarda yasak olduğundan satış ta yapamıyoruz. Bankalardan dolayı dışarıda maske almak isteyen birçok vatandaş var.  Günümüzün büyük bir bölümünü maske yok, maske yok demekle geçiriyoruz. Devletin vatandaşa vereceği maskelerin en kısa zaman da elimize gelmesinin bizim ve vatandaşların mağduriyetini gidermesini yetkililerden bekliyoruz." Dedi. MEHMET EMİN URAZ

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *