image

 

Ekipler sabah saatlerinde kent merkezinde kaldırımları ve yolları işgal eden esnafı denetledi. Ekipler, esnafa ait kaldırımı işgal eden flama, bayrak, reklam dubalarını toplayıp götürdüler.

 

Öte yandan zabıta ekipleri, esnafı kaldırım ve yolları işgal etmemeleri konusunda uyardı.

 

Kaldırımların yaya geçitleri için kullanılması gerektiğini ve işgale izin vermeyeceklerini dile getiren zabıta ekipleri şunları söyledi: “Kaldırım işgali konusunda yoğun şikâyetler alıyoruz. Alışveriş için çarşıya gelen vatandaşlar kaldırımları kullanması gerekirken, işgal yüzünden yol ortasında yürümek zorunda kalıyorlar. Bu da insanları hem sıkıntıya sokuyor hem de hayatını tehlikeye atıyor. Bu konuda gerekli uyarıları yaptık, esnaflarımızın kaldırımları işgal etmeyerek bize yardımcı olmalarını istiyoruz.”

 

ESNAF TEPKİ GÖSTERDİ

Esnaf ise yaşanan duruma tepki gösterdi. Kimi esnaf zabıta tarafından alınan malzemelerin kendilerine geri verilmesini istedi. Buna rağmen zabıta ekiplerinin aldıkları malzemeleri esnafa vermeyip kamyonete yüklediği görüldü.

 

Belediyenin bu uygulamasını kendilerine dönük bir baskın olarak nitelendiren esnaf bu durumla ilk defa karşılaştıklarını belirtilerek duruma tepki gösterdiler.

AHMET KÖLGE

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *