image

İl Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen seminerde yapılan konuşmalarda, İslam düşmanlarının Müslüman neslin çoğalmasının önüne geçmek, aileyi parçalamak amacıyla her türlü yola başvurduğuna vurgu yapıldı.

Yoğun katılımın olduğu seminere; HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Şerif Durmaz, STK temsilcileri, âlimler ve vatandaşlar katıldı.

Sunuculuğunu Osman Demir'in yaptığı seminer, Hafız İbrahim Topkan'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörü Nurettin Teymur'un selamlama konuşmasının ardından kürsüye gelen Eğitimci Mehmet Emin Sütçü, "Neslin Muhafazası"nın insani boyutu ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Televizyon yoluyla basit komplo ve iftiralarla ümmete yön verecek şahsiyetlerin yıpratılmaya çalışıldığını belirten Sütçü, "Bunu daha etkin bir şekilde sinemalarda, televizyon filmlerinde işleyerek kullanmaktadırlar. Güvenilmez profiller üreterek bütün öncü şahsiyetlere karşı bir çekingenlik oluşturmaya çalıştılar. Çünkü İslami terbiyenin temel kaynaklarından birisi bu öncü şahsiyetlerdir, âlimlerdir, imamlardır, önderlerdir. Şayet bu şahsiyetlerle nesil arasında bağ koparılırsa birinci raundu kazanmış olacaklar." dedi.

"ASIRLARDIR AİLE KURUMUNU YIKMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Özellikle aile kurumunun hedef alındığına dikkat çeken Sütçü, "Aile kurumunu yıkacağız, demişlerdi ve bunu asırlardır uyguluyorlar. Özellikle 'Müslüman nüfusu nasıl azaltabiliriz'in derdine düşülmüş, bunun için sağlık örgütleri kurulmuş. Çalışmalarında bize öncelikle doğum kontrolünün gerekliliğini aşıladılar. Çeşitli aşılarla, ilaçlarla doğum kontrolünün ne kadar gerekli olduğuna, gelişmişliğin bir göstergesi olduğuna inandırdılar. Ümmetinin çokluğuyla övünen bir Peygambere inat, 'bu ümmeti nasıl azaltırız'ın derdine düştüler ve bunu çok büyük masraflar harcayarak ciddi oranda da gerçekleştirdiler." diye konuştu.

"HER YIL DOĞUM ORANLARINDA AZALMA OLUYOR"

Konuşmasının devamında Sütçü, şunları söyledi: "Sizin ıslahınız için çalışıyoruz, dediler ve ailenin temeline dinamit koydular. 2017'de Türkiye'de 296 bin doğum gerçekleşmiş. Bir yıl sonra sayı 249 bine düşmüş. Her sene en az 100 bin yavruyu daha doğmadan (kürtaj yoluyla) anne karnında katlediyoruz. Türkiye'nin yaşadığı en büyük felaketlerden birisi neydi? 1999 Marmara Depremi… 17 bin küsur insanımızı kaybettik. Ama her sene 5 Marmara Depremi felaketini yaşıyoruz, yaşatıyoruz. Maalesef bu durum kimsenin umurunda değil."

Daha sonra İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, "Neslin Muhafazası"nın İslami fıkıh boyutu hakkında bir konuşma yaptı.

"Allah'ın gösterdiği yolda yürürsek İslam düşmanları bize zarar veremeyecektir"

Müslümanların Allah'ın emir ve yasaklarına göre hareket etmesi gerektiğini belirten Şimşek, "Kâinatın tümü insan için yaratılmıştır. Allah'ın melekleri de insanlar için hizmet etmektedirler. Allah bu kadar kıymetli olan insanı yalnız ve sahipsiz bırakmamıştır. Hem dünyada huzurlu bir hayat geçirmemiz hem de ahirette ebedi huzura varabilmemiz için Allah bize vahiy, Peygamberler ve kitaplar gönderdi. 124 bin Peygamber; insanın huzuru, saadeti için yeryüzüne gönderildiler. Peygamberler; insanların yeryüzünde ve ahirette güzellikler görmesi için gönderildiler. Bundan dolayı her şey bizim elimizdedir. Eğer ki bizler bu Peygamberlere ve onların getirdiklerine kulak verirsek, Allah'ın bize gösterdiği yolda yürürsek inşallah İslam düşmanlarının hileleri bize zarar veremeyecektir." şeklinde konuştu.

AHMET KÖLGE

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *