image

Pazar günü oynanan derbi maçından sonra ilimizde sokağa çıkıp kutlama yapan, sevinç çığlıkları atan gençlere Batman Erdemli Eğitimciler Cemiyeti Başkanı Kenan Çaplık futbol taraftarlığı ile ilgili bir takım önemli tavsiyelerde bulundu.

Batman Erdemli Eğitimciler Cemiyeti Başkanı Kenan Çaplık, Pazar günü oynanan derbi maçından sonra gençlerin sokağa dökülüp, kutlama yapmaları hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu. Gazetemize şu açıklamaları yapan Çaplık “Gençliğimiz maalesef büyük bir buhran içerisindedir. Manevi değerlerinden oldukça uzaklaşmış bir durumdadır. Manevi değerlerinden uzaklaştığı oranda elbette farklı yönelimleri beklentiler olacaktır.  İnsanların hayatı, toplumların hayatı boşluk kabul etmiyor. Bir insan kendi hayatına kendi inancına sahip çıkmazsa onu değerleriyle doldurmazsa başka değerler gelip onun hayatına yerleşecektir. " dedi.

GENÇLERİMİZİ DEĞERLERİNDEN UZAKLAŞTIRIRDILAR

Çaplık “Bunlardan birisi de günümüz uyuşturma araçlarından birisi olan spordur. Birebir bu gençlerin sporla bir irtibatlarının olmamasına karşılık sadece iki takımın galibiyeti ve yenilgisi üzerinden kendilerince bir mutluluk çıkarmaya çalışıyorlar. Bu da geçicidir. Bu da gençlerin kendi değerlerinden ne kadar uzak olduğunu bize göstermektedir.  Bunun tedbirlerin geliştirilmesi lazımdır. Yetkililerin gençlerimizin eğitimine önem vermeleri lazımdır. Diyanet eliyle, imamlarımızın eliyle, sivil toplum kuruluşlarının eliyle bu gençlerin yeniden özlerine değerlerine inançlarını döndürülmesi gerekmektedir. " diye konuştu.

GENÇLERİMİZ BU TÜR OYUNLARA HEBA EDİLMEMELİ

Çaplık “Aksi takdirde binlerce kilometre ötede iki takımın yapmış olduğu bir karşılaşmada birisinin galip gelmesine karşılık duyulan bu sevinç ve yahut da birisinin yenilgisi karşısında duyulan üzüntü aslında gençliğimizin bilinç olarak ahlak olarak geleceğe bakış olarak pek de iyi bir yerde olmadığını göstermektedir.  Gençlik bu tür şeylerle heba edilmemelidir. " ifadelerini kullandı.

 Çaplık,”Bir futbol takımının galibiyetine karşı gösterilen aşırı sevinç gösterileri gençlerimizin ne kadar boşlukta olduğunu göstermektedir. Gençlerin önüne ileriye dönük bir vizyon ortaya konulmamış bir eğlence kültürü öğretilmiştir. Bütün bunlar eğitim sistemimizin yetersiz olduğunu ortaya koymaktadır. Yetkililerin ellerini taşın altına koyması lazımdır.  Gençliğimize yön verecek insanların Selâhaddin Eyyubi, Bediuzzaman Said Nursi gibi zatların topluma tanıtılması lazım.” dedi. " ifadelerini kullandı. AHMET KÖLGE

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *