image


Regaip, Mi'râc, Berat ve Kadir Gecesi gibi manevi inceleri içerisinde barındıran üç aylar, 25 Şubat Salı günü başlıyor.
İçinde Regaip, Miraç, Berat Kandili ve Kadir Gecesi gibi önemli dört geceyi barındıran üç aylar, ibadetlerinin yapılması, Allah'a dua edip tövbelerde bulunması, bol bol Kur'an-ı Kerim okunması ve nefis tezkeresi gibi ibadetlerin yapılması adına kaçırılmayacak bir fırsat olarak duruyor.
Üç Ayların başlamasına kısa bir sürenin kaldığını belirten vatandaşlar, bu ayları fırsat bilip ibadetlerimizin sayısını artırarak dolu dolu geçmesi için çabalamamız gerektiğini söyledi.
"YAPACAĞIMIZ İBADETLER İÇİN ÜÇ AYLARIN BAŞLAMASI BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR"
Üç ayların Müslümanlar için çok kıymetli olduğunu belirten Veysel Akmeşe, "Üç Aylar ile birlikte başlayan Regaip Kandil'inde biz Müslümanlar, günü oruç tutarak geçiriyoruz. Geceyi de ibadetle geçiririz. Bundan dolayı üç ayların başlaması bizim için çok değerlidir. Bu aylar içerisinde bulunan Ramazan ayı da bizim en şerefli ayımızdır. Müslümanların bu ayları fırsat bilerek namazlarını aksatmaması gerekiyor. Özel kandil günlerinde oruçlarını tutarak günü ibadetle geçirmeleri lazım. Bu aylar başta olmak üzere haramdan uzak durup Kur'an-ı Kerim ve sünneti hayatımızda uygulamalıyız. Bol bol Kur'an-ı Kerimi okumamız gerekiyor. Yine nefis tezkeresi yapmamız lazım. Çünkü en büyük düşmanımızın nefsimiz olduğunu unutmamalıyız." ifadelerini kullandı.
Üç ayları Müslümanların iyi değerlendirmesi gerektiğini belirten Ali Yıldırım, "Üç ayları Müslümanlar iyi değerlendirmesi gerekiyor. Müslümanların bu ayları fırsat bilerek namazlarını aksatmadan kılmaları ve ibadetlerini artırarak devam etmeleri gerekiyor. Yine ahde vefa içerisinde eşi, dostu ve akrabaları ile kucaklaşsın. Küçüklerden büyüğe kadar herkes oruçlarını tutması gerekiyor." dedi.
"ÜÇ AYLARI BİZE EN GÜZEL ANLATAN PEYGAMBER EFENDİMİZDİR"
Peygamber Efendimizin bir hadis-i şerifini bize hatırlatan Berat Genç, "Müslümanlar bu aylarda namaz kılsınlar. Oruç tutsunlar. İbadetlerini artırsınlar. Sadece bu aylarda değil bütün aylarda bu devamlılığı sağlasınlar. Üç ayları bize en güzel anlatan Peygamber Efendimizdir. Nitekim Peygamberimiz, üç ayları bir hadisinde bize şöyle müjdelediğini görebiliyoruz: 'Recep Allah'ın ayı, Şaban benim ayımdır. Ramazan da ümmetin ayıdır. Bundan dolayı bu ayları fırsat bilip ibadetlerimizin sayısını arttırmalıyız." ifadelerini kullandı. İLKHA

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *