image

Ekim ayında Beşiri Belediye Meclisinde yaptıkları toplantıda ilçeyle ilgili önemli projeleri hayata geçirmeye karar verdiklerini söyleyen Beşiri Belediye Başkanı Sait Karabulut, “ Meclis üyeleriyle birlikte Beşiri’yi kalkındıracak çok önemli projeleri masaya yatırdık. Projelerimizin içinde en önemlisi belediyemizin enerji ihtiyacını karşılayacak güneş paneliyle ilgili projemizdir. Bizim için elzem olan bir projedir bu. Artık elektrik tüketiminin altından kalkamıyoruz. Bizim yıllık elektrik tüketimimiz TL bazında iki milyon civarında bir paradır.” Dedi.
PANEL GELİNCE HALKIN SU SORUNU DA HAL OLUR
Güneş paneli aldıkları takdirde iki üç yıl içinde masraflarını karşılayacaklarını belirten Karabulut, “ Bu projeyi uygulamaya başladığımızda elektrik kurumuyla sorunlarımız hal olacak. Halkı zora sokan su kesintileriyle ilgili sıkıntı da kalmaz. Halkın su sorunu hal olur. Yazışmalarımız başladı. Teknik heyet de gelip yer tespiti yapacak.” İfadelerini kullandı.
OTUZ BİN METREKARE PARKE TAŞI DÖŞEDİK
Beşiri’nin alt yapı çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Karabulut, “ İlçemizin birçok mahallesinde alt yapı çalışmalarımız kesintisiz sürüyor. Birçok mahallemizde toplam iki bin metre tüp kanalizasyon çalışmamız oldu. Son üç dört aya baktığımızda otuz bin metrekare parke taşı döşedik. “ dedi.
Kış hazırlığı çalışmalarının da sürdüğünü vurgulayan Karabulut, “ üç dört kamyonla yeni açtığımız yollarda stabilize çalışmaları yapmaktayız. Bu yönde çalışmalarımız devam ediyor.” Diye konuştu.
ARABA FİLOMUZA 5 MİNİBÜS EKLEYECEĞİZ
En büyük sorunlarından birinin belediye otobüslerinin yetersizliği olduğunu belirten Karabulut, “ Özellikle Beşiri-Batman arası ulaşımda ciddi sıkıntılarımız var. Otobüs sayımız eksik. Ulaşımda talebi karşılayamıyoruz. Bundan ötürü yeni beş tane minibüs siparişi verdik.  Mevcut firmayla teslim tarihi konusunda da mutabakata vardık. İnşallah aralık ayının on beşinde minibüslerimize kavuşacağız. Bu minibüsleri araba filomuza katarsak halkımız ulaşım konusunda rahatlar. Bu minibüslerin maliyeti de bize bir milyon yetmiş sekiz bin liraya mal oldu.” İfadelerini kullandı. ŞEVKİ ASLAN



0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *