image

Su ürünleri av yasağı 01 Nisanda başlayıp – 01 Temmuzda sona erecek. Tarım İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada yasağa uymayanların cezalandırılacağı belirtildi.

Batman İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamada,  “İlimiz sınırları içerisinde yer alan Batman Çayı, Batman Baraj Gölü, Dicle Çayı, Garzan Çayı, Gercüş Kırkat Göleti ve bunlarla bağlantılı tüm akarsularda 2015 Yılı Su Ürünleri Avlanma Yasağı 01 Nisan 2015 tarihinde başlayıp, 01 Temmuz 2015tarihinde sona erecektir. Av yasağı döneminde tüm balıkçı tekneleri karaya çekilecek, kesinlikle suda bulundurulmayacaktır.” Denildi.    

Batman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Halil RÜZGÂR,  konuyla ilgili, “Değerli halkımızın Av Yasağına riayet etmeleri  hususunda daha duyarlı olmaları, balıkların üremesi ve çoğalmasına imkân veren bu dönemde, olta dâhil her türlü avlanmanın yasak olduğunun bilinmesi ve gelecek nesillere, sağlıklı ve bol protein kaynağı olan balık popülâsyonları bırakmamızın milli bir görev olduğunun şuuru ile avlanma yapmama konusunda çevremizdekileri uyaralım. Bu hususta değerli Batman halkının her zaman duyarlı olduğuna ve daha da hassasiyetle av yasağına uyacaklarına olan inancımız tamdır. Büyük bir nimet olan balığın keyfini hep birlikte yaşamak adına  av yasağına uyalım, Uymayanları uyaralım.” Dedi.

 Yasağa uymayanlara para cezası kesilip ürünlerine el konulacak

            Açıklamasına devam eden İl Müdür Vekili Halil RÜZGÂR , "Tüm hemşerilerimden rica ediyorum, Lütfen 1 Nisan-1 Temmuz tarihleri arasında olta avcılığı da dâhil olmak üzere yasak balık avcılığı yapmayalım, buna rağmen avlama işi devam ederse yetkililere ihbar edelim. Av yasağında balık avcılığı yapan, satan, balığı işleyen vatandaşlarımızı basın yayın yolu ile uyardıktan sonra avcılık yapmaya devam eden kişilere para cezası kesilip su ürünlerine el konulacaktır.” İfadelerini kullandı. Şeyhmus toprak

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *