image

 

Batman Kadın Doğum Ve Çocuk Hastanesinde 50 gün sonra hizmete girecek olan yeni doğum merkezinde 34 adet modern küvöz olacak. Pamukçu, modern merkezin 2 trilyona mal olduğunu söyledi.

Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Hakan Pamukçu, Batman Kadın Doğum Ve Çocuk Hastanesinde yeni açılacak olan 34 küvözlü modern yeni doğum merkeziyle ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu. İnşaatı tamamlanmak üzere olan yeni merkezin tahmini 50 gün içinde bitirileceği müjdesini veren Pamukçu, “Merkezimiz 2 trilyona mal oldu. Tıbbi cihazlarımızı almaya başladık. Üçüncü basamak yani en üst düzeyde yoğun bakım merkezi olarak hizmet vereceğiz.” İfadelerini kullandı.

DOKTOR SAYIMIZ GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR

Hastanelerinde hizmet veren doktor sayısının gün geçtikçe arttığını belirten Pamukçu, yeni doktorlar konusunda da taleplerinin olduğunu söyledi. Pamukçu, ihtiyaç duyulduğu taktirde Bölge Hastanesi’nden Kadın Doğum Hastanesi’ne doktor transferi gerçekleştirdiklerini de belirtti.

ENFEKSİYON HASTANE KAYNAKLI DEĞİL

Enfeksiyon sonucu birkaç gün önce ölen bebekle ilgili de konuşan Pamukçu, “ Biliyorsunuz hastanemizde birkaç gün önce bir bebek enfeksiyondan öldü. Ölüm olayından hemen sonra diğer tüm bebeklerden kan kültürü aldık. Hastanemizdeki bebeklerden aldığımız kan kültürlerinde şimdiye kadar herhangi bir enfeksiyona rastlamadık. Bu durum bizde enfeksiyonun hastane kaynaklı değil de bulaşmadan kaynaklandığı kanaatini doğurdu.” dedi. Vedat Aydın

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *