image

 

Safra kesesinden yıllar önce Almanya’da ameliyat olan 75 Yaşındaki Saliha Kutlay şikâyetlerinin tekrar etmesi üzerine Batman Dünya Hastanesi’nde kapalı yöntemle ameliyat oldu. 

Saliha Kutlay İSİMLİ VATANDAŞ yıllar önce Almanya’da ameliyat olDU. Şikâyetlerinin son zamanlarda artması nedeni ile Almanya’da Hastaneye başvuran kutlay Almanya’da doktoru daha önce yapılmış olan ameliyata bağlı sorunlar nedeni ile kapalı ameliyat yapılmayacağını söyledi. ve açık ameliyat yapılmasını önerdi. Batman Dünya Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Ahmet Doğan’a başvuran Kutlay kapalı yöntemle bu ameliyatın yapılabileceğini öğrenince Dünya Hastanesinde ameliyat olmaya karar verdi.

Dünya Hastanesinde opere edilen Saliha Kutlay yapılan kaplı ameliyat sonrası sağlığına kavuşarak taburcu  edildi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan doktoru Op. Dr. Ahmet DOĞAN, “Hastamız bize uzun zamandır mevcut olan safra kesesi taşına bağlı yakınmaları nedeni ile başvurdu. Yapılan incelemelerde safra kesesi içinde yaklaşık 3 cm boyutunda tas olduğu ve bu taşın safra kesesinde iltihaplanmaya neden olduğu saptandı. Almanya’dan ülkemize gelen hastamızın  operasyon için hazırlıkları yapıldı. Almanya’da karın bölgesinden eskiden ameliyat olduğundan karın içinde yapışıkları olabileceği söylenerek hastamıza acık yöntemle operasyon önerilmiş. Ameliyatta ufak kesilerden girerek içerdeki yapışıkları onardık ve kapalı yöntem ile safra kesesi ameliyatını gerçekleştirdik. Kapalı yöntem ile yapılan ameliyatlar daha konforlu ve daha az ağrılı, aynı zamanda iz bırakmayan/estetik ameliyatlardır.  Bu nedenle de tüm dünyada sıklıkla bu yöntem tercih edilmektedir.” Dedi.

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *