image

Büyük şehir olmaya doğru giden Batman dün geceden beri karanlıkta. Şehrin yüzde yetmişinden fazlasına elektrik verilemiyor. Elektronik kepenkleri olan binlerce esnaf dükkânlarını açamadı. Fabrika ve imalathaneler tatil edildi. Batman Organize sanayinde üretim yapılamadığı için binlerce işçi mesai yapamadan eve gönderildi.

DEDAŞ’ın yol açtığı mağduriyete büyük tepki Gösteren Batman halkı, bu kurumun aldığı paranın karşılığını vermediğini, yüklü faturalar ödemelerine rağmen hizmet görmediklerini söyledi. Elektrik kesintilerinin bir türlü bitmediğini, sık sık mağduriyetler yaşadıklarını vurgulayan vatandaşlar yetkilileri göreve çağırdı.

İki gündür elektriklerinin olmadığını belirten Sait Akgül, "Batman geneli elektriklerimiz kesik. Halk mağdur. Son zamların ardından millet para ödeyemez durumdadır. Elektrik olmadığından halk kepenk açamadı. Batman büyük bir il bu mağduriyeti yaşatmamaları lazım. DEDAŞ kendisi için yüklü fatura millete çıkarıyor tarihi geldiğinden ödenmediğinde hemen ceza kesiliyor. İstediği zaman milleti mağdur ediyor kimseden ses çıkmıyor. Halk bu zulmü kabul etmemesi gerekir. Yetkililerde bunun üzerinde durması ve DEDAŞ bu haksız kesintileri yapmaması için uyarması lazım. Ben de bir esnafım. Hizmet bekliyoruz. Milletten nasıl para alıyorlarsa aynı şekilde hizmette bekliyoruz. Bu şekilde kesinti sürekli yapılıyor. Halk mağdur ediliyor bunu istemiyoruz." dedi.

Batmanlı esnaflardan Hamdullah Aydın, "Batman genelinde şu anda elektrikler yok. Fatura ödemelerinde bir gün bile aksarsa elektriği kesmeye veya cezaya kadar gidiyorlar. Hizmete gelince tüm halkı mağdur ediyorlar. Dün gece 12 beri elektrikler yok. Sabah zar zor bazı esnaflar dükkânlarını açabildi. Esnafın yüzde 60-70'i kepenk açamadı. DEDAŞ' bu konuda halkı sömürüyor. TEDAŞ vatandaşa yüklü faturalar çıkarabiliyorlar ama hizmet hiç yok." Dedi.

Yusuf Aziz Çelik adlı vatandaş da elektrik kesintilerine büyük tepki göstererek, "Yaklaşık bir yıldır burada esnaflık yapıyorum. Kış ayına girmek üzereyiz. Üç haftadır sık sık elektrik kesintisini yaşıyoruz. Bizler mağdur ediliyoruz. Şu an kepenklerimiz kapalı açamıyoruz. Müşteriler arıyorlar ancak müşterilere bir şey diyemiyoruz. Gitmemiz gereken müşterilerimiz var ancak dükkânımızı açamadığımız için iş yapamıyoruz. Mallarımız gelmiş kapının önündedir dükkânımıza alamıyoruz. Dükkânımızdan almamız gereken malzemelerimiz var ancak malzemelerimizi alamıyoruz. Kesinlikle TEDAŞ hizmeti sıfır. Fatura kesim zamanında kendilerinize göre yazdırmasını biliyorlar ama hizmete gelince kesinlikle hizmet sıfır. Buna bir önlem alınması lazım." İfadelerini kullandı.

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *