image

Batman İŞKUR İl Müdürlüğünün organize ettiği "Bin Genç, Bin İşveren İstihdam Buluşması " projesinin açılışı Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katılımıyla gerçekleşti.

Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından dün saat 14.00’te Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Konferans Salonunda “Bin Genç, Bin İşveren İstihdam Buluşması” projesinin açılış törenigerçekleştirildi. Bakan Mehmet Şimşek’in yanı sıra vali Azmi Çelik, İŞKUR Müdürü Besin Eviz, İŞKUR Aktif İş Gücü Hizmetleri Başkanı, Kamu Hastaneler Birliği Başkanı Hakan Pamukçu, iş adamları, vatandaşlar, kurum yöneticileri ve öğrenciler katıldı.

İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz açılış konuşmasını yaptı. Daha sonra platforma Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek çıktı. Hükümet olarak sağlık, altyapı ve ekonomi alanında yapılan çalışma ve hizmetleri anlatan bakan Şimşek istihdamdan önce bu çalışmalarının olması gerektiğini vurguladı.

BATMAN DÜNYAYA AÇILDI

 

Batman’dan dünyanın dört bir köşesine ürün üretildiğini ve etiketlerin burada yapıştırıldığını söyleyen bakan Şimşek, Batman’a modern bir havaalanı kazandırdıklarını, organize sanayi bölgesini geliştirdiklerini ifade ederek; “Organize sanayi bölgesinde bir tane un fabrikası vardı bugün 56 tane faal iş yeri var. Organize sanayi bölgesini büyüttük” dedi. BakanŞimşek; “Türkiye’ye oranla Batman gerçekten son derece dinamik genç bir nüfusa sahip. Ulaştırmada çok ciddi yatırımlar var. “İstihdamın oluşabilmesi için önce alt yapı lazım, eğitim lazım, Teşvik lazım, huzur lazım.” Dedi. (Vedat Aydın)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *