image

Kur’an Nesli Platformu tarafından Batman’da çok sayıda yazar, araştırmacı, ilahiyatçı, akademisyen, eğitimci ve âlimin katılımıyla düzenlenen "Hayat namazla güzeldir" çalıştayına katılan siyasiler, akademisyenler, STK’lar ve kanaat önderleri, namazın önemine, yüklendiği misyona vurgu yaptılar.

Batman İl Kültür Merkezinde 2 oturum şeklinde gerçekleşen çalıştaya katılan siyasiler, akademisyenler, STK’lar ve kanaat önderleri, çalıştayı değerlendirdiler.

"NAMAZIN OLMADIĞI BİR HAYAT ANLAMSIZLAŞIR"

Böyle bir çalıştayın düzenlenmesinin kendilerini memnun ettiğini belirten HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, "Batman'da böyle bir projenin uygulanması, halkımıza, insanımıza namazın sevdirilmesi noktasında böyle bir çabanın gösterilmesi bir Batmanlı olarak beni de ziyadesiyle memnun etmiştir. Bu çalıştayı hazırlayan Kur'an Nesli Platformu yönetici ve gönüllülerine teşekkür ediyorum. Allah-u Teâlâ kendilerinden razı olsun ve muvaffak etsin. Şahsım ve mensubu olduğum partim adına da şunu rahatlıkla söyleyebilirim; bize göre de hayat anlamını namazla bulmaktadır. Hayat namazla asıl hayata dönüşebilir. Namazın olmadığı bir hayat anlamsızlaşır. Şayet insanlarımız namazın şuurunda olabilirlerse namazı gereği gibi anlayabilip yerine getirirlerse günümüzde etrafımızda cereyan eden günahların, haksızlık, hukuksuzlukların toplumu ifsat eden noktalarda gelişen olayların çoğu yaşanmaz. Bizim toplumsal olarak içinde bulunduğumuz sıkıntıların büyük sebebi namazın şuurunda olmayışımızdır. Dolayısıyla namaz çalıştayı çok önemlidir. İnşallah hedeflenen amaca ulaşılacaktır. Namazla ilgili bu anlamda ne kadar namazla ilgili namazı halkımızın dikkatine sunma gibi programlar, projeler ve etkinlikler yapılırsa halkımız o kadar namazın şuuruna varacak ve toplumumuz huzur bulacaktır." dedi.

"MÜMİN İLE KÂFİR ARASINDAKİ FARK NAMAZDIR"

Namazın kötülüklerden alıkoyan bir fonksiyona sahip olduğunu dile getiren Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şemsettin Dursun, "Bu çalıştayı hazırlayanlara teşekkür borçluyum. 'Hayat namazla güzeldir' başlığı harika bir şeydir. Tamamen duygularımıza hitap eden reel bir anlamı ifade eder, zira bizi biz yapan bir değerdir. Çünkü mümin ile kâfir arasındaki fark namazdır. Bu bakımdan namazı diri tutmak aslında bizi diri tutmaktır. Bu bakımdan gençlerimizi hayatın çirkefliğinden alıkoyan bir fonksiyonu vardır. Eğer gençlerimizi namaz ile diriltebilirsek birçok gayri İslami anlayıştan onları kurtarırız. O bakımdan bütün eğitimciler ve anne babalar çocuklarıyla ilgilenirlerken namazı mutlaka birinci nokta olarak ele almaları gerekir. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Geleceğimiz konusunda çok hassas olmamız lazım. Bu hassasiyetlerin başında namaz var. Anne babalar mümkün olduğu kadar evde namaz kılıyorlarsa mutlaka cemaatle namaz kılmaları gerekir. Bu davranış çocuklarımızın namaza daha çok sarılmalarını sağlar. Harika bir çalıştay yapıldı. Çalıştayda emeği geçen tüm kardeşlerimiz tebrik ediyorum." diye konuştu.

"BU TÜR TOPLANTILAR BÜYÜK YARAR SAĞLAYACAKTIR"

Çalıştayın faydalı olduğunu söyleyen Batman Bayram Cami İmam Hatibi Abdurrahman Akbulut, "Çalıştayda namazın önemi, neslimizin namaza alıştırılması ve sevdirilmesi gibi konular işlendi. Çalıştaydaki konuşmacı kardeşlerimiz işin ehli uzmanı olarak güzel konulara değindiler. Gerçekten yararlı olduğuna inanıyorum. Çünkü hayat namazla güzeldir. Haramlardan sakınan bir nesil yetiştirmek konusunda bu toplantıların yapılmasının büyük yarar sağlayacağına inanıyorum. Her zaman her yerde her platformda bu konuyu bu güzel insanlarımıza söylemek lazım ve bu gerçekte de gereklidir. Günkü hayatın lezzeti namazladır. Namaz olmazsa insan huzursuz olur. Namaz maddi ve manevi yönden bir temizlik aracıdır. Gençlerimizi güzellikle ikna ederek sevdirerek namazı onlara öğretmemiz lazım. Bu program bana göre çok faydalıydı. Herkesin bu tür sosyal etkinliklere katılmalarını tavsiye ederim." dedi. MEHMET EMİN URAZ

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *