image

 

Hür Der Batman Şubesi, Yemen’deki cami katliamını ve Suriye'nin Haseki şehrinde Newroz kutlamaları sırasında gerçekleştirilen saldırıları kınadı.

Saldırılarla ilgili basın açıklaması yapan HÜR DER Batman Şube Başkanı Faysal Yaman, “ 20 Mart 2015 günü, Yemen’de Cuma namazının kılınması esnasında Bedir ve Haşhaşuş adlı camilerde ibadet eden masum ve mazlum halkı öldürmek isteği ile planlı bir şekilde gerçekleştirilmiş olan bombalı saldırıyı kınıyor ve lanetliyoruz. Bu planlı katliamla 150’den fazla masum haksız yere öldürülmüş ve yüzlerce masum da yaralanmıştır. Allahın dini olan İslam da Müslümanlara haksız yere saldırılamayacağı açıkça belirtilmiş olmasına, Allahın evleri olan Mescitlere, Camilere, kilise ve havralara yapılacak saldırılar men edilmesine rağmen gerçekleştirilen bu İslam ve insanlık dışı saldırıları tel'in ediyor, Masum insanların haksız yere öldürülmesinin hem İslami hem de insani yönden kabul edilemeyeceğini beyan ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

Saldırılar Emperyalizme Hizmettir

Yapılan saldırılarla Müslümanlar arasından mezhepler savaşının körüklenmek, Müslümanların birbirine kırdırılmak amaçlandığını belirten Yaman, “ Bu tür yaklaşımların Emperyalist güçlere ve onların efendileri Siyonistlere hizmet edeceği ve ümmet anlayışının yerleşmesine engel olmaktan başka hiç bir amaca hizmet etmeyeceği de açıktır.” Dedi.  

Nevroz Kutlamaları Esnasındaki Saldırıları Da Kınıyoruz

 Suriye’de nevruz kutlamaları esnasında gerçekleştirilen saldırıları da kınayan Yaman, “Aynı şekilde yine aynı zihniyet tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırılar sonucunda Suriye’nin Haseki şehrinde Newroz kutlamaları sırasında 50 den fazla kişi katledilmiş, yüzlerce masum da yaralanmıştır.  Kimler tarafından olursa olsun yapılan bu tür insanlık dışı saldırıları da tel'in ediyoruz.” Açıklamasında bulundu. Yunus Bozdaş

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *