image

 

 

SOSYAL MEDYA ASLİ GÖREVLERİMİZE ENGEL OLMASIN

Sosyal medyanın bilinçsiz ve gerektiğinden fazla kullanıldığında kişiye birçok açıdan zarar vereceğini belirten gazetemizin yazarı M. Şerif Durmaz,  İlkha haber ajansına verdiği demeçte sosyal medyanın asli görevlerimizin önüne geçmemesi gerektiğini belirtti.

Son zamanlarda yaygınlaşan sosyal medyanın yararları ve zararları hakkında açıklamalarda bulunan Durmaz, sosyal medyanın kişiyi bağımlı hale getirdiğini, internet bağımlısı olanların ise asli görevlerini yerine getiremediklerini belirtti.

RUH SAĞLIĞIMIZ DA TEHDİT ALTINDA

 

Durmaz, “Sosyal medyanın hayatın her alanına girmesiyle birlikte, ruh sağlığı üzerinde de etkisi artıyor. Olumsuz yönden ve çok fazla kullanılmasıyla beraber insanın ruh ve psikolojik sağlığında ciddi tahribatlar meydana getiriyor. Bununla birlikte beğenilme duygusunu tetikleyen paylaşımlar insanların yalnızlaşmasına da neden oluyor. Bunun çözümü; sosyal medyayı gereğinden fazla bir biçimde kullanmaktan vazgeçmek. Zira çok fazla kullanıldığında sosyal medya insana faydadan çok zarar veriyor. Dolaysıyla, kullanıcı sosyal medyayı düzenli ve gerektiği kadar kullandığı zaman zarar değil, fayda görecektir.” İfadelerini kullandı. Haber merkezi

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *