image

Törene, Vali Hulusi Şahin, AK Parti Milletvekili Ziver Özdemir, AK Parti İl Başkanı Akif Gür, Sason Kaymakamı Abdullah Özadalı, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Bakçepınar, Sason Belediye Başkanı Muzaffer Arslan, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, Kamu Kurum Müdürleri, Sağlık yöneticileri ve personeli ile çok sayıda vatandaş katıldı. İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir ve Batman Valisi Hulusi Şahin’in açılış konuşmalarının ardından davetlilerin de katılımıyla temel atma töreninin açılışı yapıldı.

Sason halkına daha kaliteli ve modern sağlık hizmeti sunmak adına 50 yatak kapasiteli yeni devlet hastanesinin temelinin atıldığını belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu yeni hastaneye ilişkin şöyle bilgi verdi, “16.353m2 kapalı alan üzerine 3.156 m2 oturum alanı olan hastane, 50 yataklı olup bodrum+zemin+3 katlı olarak ve 16 dairelik lojmandan oluşmaktadır. 1 bloktan oluşan hastanede 3 ameliyathane, 4 yataklı yoğun bakım servisi, hemodiyaliz ünitesi, 15 poliklinik, 3 diş ünitesi, 3 doğumhane, yeterli kapasitede laboratuvar ve röntgen ünitelerini bünyesinde bulundurmaktadır.”

Sason’un kendileri için her zaman öncelikli bir ilçe olduğunu belirten AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, temeli atılan 50 yataklı Devlet Hastanesi’nin yatırım programına alınmasında çok ısrarcı olduklarını belirtti. Hastanenin  hayırlara vesile olmasını diledi.

Sason halkı ve kendileri için mutlu bir gün olduğunu söyleyen Vali Hulusi Şahin, “Sason’umuzun ihtiyaç duyduğu önemli bir yatırımın temelini atıyoruz. 34 milyon TL önemli bir yatırım. Yatırımların kısıtlı olduğu bir dönemde böyle bir yatırımı koparabilmek kolay değil. Sağlık yatırımları devam ediyor ve edecektir Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Hayırlara vesile olmasını diliyoruz” dedi.

AHMET KÖLGE

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *